Secretul care te va ajuta sa dospesti aluatul pentru cozonac

Secretul care te va ajuta sa dospesti aluatul pentru cozonac
Am pregatit pentru tine un truc care te va ajuta sa dospesti aluatul si sa obtii un cozonac pufos care se desprinde fasii, exact asa cum trebuie sa fie.
Iti recomandam ca dupa ce ai format aluatul si l-ai framantat foarte, foarte bine, sa umpli cozonacii cu umplutura si sa ii asezi in tavi, inainte sa lasi aluatul sa dospeasca.

Apoi baga fiecare forma intr-o punguta maiou, si da 2-3 pufuri de apa in interior. Leaga foarte bine punga si lasa cozonacii la cald, inveliti cu cateva prosoape curate de bucatarie.

Dupa aproximativ o ora, o ora si jumatate, aluatul trebuie sa isi fi dublat deja cantitatea. Totusi, in functie de drojdia folosita, s-ar putea ca aluatul sa aiba nevoie de putin mai mult timp pentru a dospi. Asa ca ii poti lasa mai mult de o ora si jumatate daca este nevoie. Ai grija sa nu ii lasi totusi prea mult timp inainte sa ii bagi in cuptor pentru ca exista riscul sa dea inapoi, daca cresc prea mult.

Astfel vei obtine cozonaci pufosi si dolofani, lasandu-i sa dospeasca dupa ce sunt gata asezati in forme. Fara sa intrerupi procesul de dospire daca ai intinde aluatul dupa ce aluatul a dospit deja inainte de umplere.

Incearca trucul nostru si bucura-te de cei mai dolofani cozonaci la masa de Paste.

Paste fericit!
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!