TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute
TIMP DE PREPARARE 10 minute
TIMP TOTAL 25 minute
Pentru 6 portii
- ½ cana sos de soia
- ½ cana suc de lamaie
- ¼ cana unt de arahide
- 6 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingură(i) curry
- 1 lingură(i) zahar brun
- 1 linguriță(e) sos iute
- 170 gr jumătăți de piept de pui dezosate, fără piele, tăiate în bucăți
- 6 bete de frigarui
Amesteci sosul de soia, sucul de lămâie, untul de arahide, usturoiul, pudra de curry, zahărul brun și sosul de ardei iute într-un castron sau bol mai mare, până când toate ingredientele sunt răspândite omogen. După aceea, asezi puiul în marinată și amesteci bine până când se acoperă complet. Pune pe vas o folie din plastic și da la frigider timp de 2 ore sau pe timp de noapte.
Pasul 2 - Pregătești grătarul
Preîncălzești grătarul/ grill-ul la foc înalt și ungi ușor grătarul cu puțin ulei.
Pasul 3 - Pregătești puiul pentru grătar
Scoate puiul din marinată și tranșează bucățile de pui astfel încât să le poți monta pe bețele de frigărui.
Pasul 4 - Gătești puiul pe grătar
Gătești puiul pe grătarul preîncălzit până când sucurile sunt absorbite și puiul este bine făcut. Ar trebui să dureze cam 5 minute pe fiecare parte.
Sfaturi pentru puiul Satay în stil tailandez
- îți sugerăm să adaugi și o jumătate de ceapă verde înainte de a găti puiul
- poți folosi suc de lime sau de lămâie
- poți tăia puiul în fâșii sau bucăți
Variante de gătire Satay de pui în stil tailandeiz
- pentru a rotisa puiul la cuptor și nu pe grill, pune bucățile pe o folie de aluminiu, așează-le la circa 15 cm de sursa de căldură. Pune puiul pe folia de copt pregătită, întoarce-l și lasă-l să se gătească până când sucurile se absorb (cam 10 minute).
- dacă vrei să folosești cuptorul, preîncălzește-l la 200 grade Celsius. Pune o folie într-o tava și gătește până când sucurile aproape dispar (circa 15 minute).
Poftă bună!