Sarmale de Craciun la cuptor

Sarmale de Craciun la cuptor
Sarmalele sunt printre cele mai asteptate bunatati de pe masa festiva de sarbatori. Sarmale de Craciun la cuptor pot fi gatite cu tipul de carne care iti place mai mult. Ai si libertatea de a combina mai multe tipuri de carnuri.
 
TIMP DE PREGĂTIRE 1 oră
TIMP DE PREPARARE 1 oră 30 minute
TIMP TOTAL 2 ore 30 minute

 

 

 1 kg carne tocata (porc si/ sau vita si/sau pasare)
 100 gr orez
 300 gr suc de rosii
 2 legaturi marar
 2 cepe
 2 morcovi
 sare si piper
 ardei iute si smantana pentru servit (optional)
 frunze de varza sau de vita de vie

 

 

Pasul 1 - Calesti ceapa pentru Sarmale de Craciun la cuptor
 

Intr-o tigaie de dimensiuni potrivite calesti ceapa in putin ulei. Este important sa nu o lasi sa se arda, iar pentru asta poti pune capacul pe tigaie. Adaugi sucul de rosii (sau pasta tomate sau bulion), orezul si mararul tocat bine. Opresti focul.


Pasul 2 - Finalizezi compozitia pentru Sarmale de Craciun la cuptor
 

Cand compozitia s-a racit poti continua sa o prepari. Adaugi carnea tocata si oul, dupa care amesteci foarte bine pentru a omogeniza.


Pasul 3 - Modelezi sarmalele
3

Cand compozitia este gata, poti sa incepi sa modelezi sarmalele. Pentru aceasta, iti recomandam sa folosesti o lingurita, cu ajutorul careia sa-ti potrivesti compozitia in fiecare frunza de varza folosita pentru a modela o sarmaluta. Umpli frunzele de varza (care pot fi inlocuite cu frunze de vita d vie sau frunze de sfecta). Infasori fiecare sarmaluta cu atentie, fara a strange prea tare (ca sa eviti sa pocneasca).


Pasul 4 - Asezi sarmalele intr-un vas de cuptor
 

Cand ai modelat toate sarmalutele si ai terminat compozitia, le asezi intr-un vas de cuptor. Le aranjezi una langa alta, iar intre ele poti sa strecori bucati de kaizer sau slaninuta, daca le doresti un pic mai grase. Tot optional poti sa pui extra suc de rosii si codite de marar.
Torni apa sau bors (daca nu ai folosit varza murata si sarmalutele nu sunt suficient de acrisoare) in cratita sau oala folosita si dai la cuptor. Le lasi sa fiarba bine la cuptor.


Pasul 5 - Servire Sarmale de Craciun la cuptor
 

Sarmalele se servesc cu ardei iute si cu smantana, calde.
Pofta buna!

 

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!