- 1 punga paste spiralate
- 1 castravete mare, fara seminte si taiat in felii mici
- ½ ceapa dulce, felii subtiri
- ½ cana maioneza vegana
- 4 lingură(i) marar proaspat
- ¼ linguriță(e) sare
- ¼ linguriță(e) piper negru
- ¼ linguriță(e) usturoi pudra
- 2 linguriță(e) vin alb sau otet
- 2 lingură(i) mustar dijon
- 1 varf de sare (optional)
Pasul 1 - Fierberea pastelor
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe pachet într-o oală cu apă și sare, până când ele devin atât de moi cât îți plac ție (mai fragede sau al dente). Când pastele s-au fiert, le scurgi și le lași deoparte până când prepari sosul.
Pasul 2 - Prepararea dressingului
Într-un bol mai mic, amesteci maioneza, mărarul, sarea, piperul, praful de usturoi, oțetul, muștarul și zahărul (acesta este opțional). Folosești o lingură pentru a omogeniza cât mai bine sosul.
Pasul 3 - Preparare Salată de paste cu castraveți
Într-un bol mai mare, așezi pastele, dressingul, ceapa și castrevetii tăiați. Amesteci bine pentru ca aromele și gusturile să fuzioneze. Ingredientele uscate trebuie să fie bine pătrunse de dressingul preparat.
Pasul 4 - Servire Salată de paste cu castraveți
Pentru a prepara Salată de paste cu castraveți ai două variante, în funcție de cum vrei să o servești: imediat sau ulterior. Dacă vrei să o servești imediat, după fierbere, treci pastele printr-un jet de apă rece. În mod alternativ, poți amesteca așa salata de paste și o poți pune la frigider pentru a se răci, înainte de a o consumă.
Dacă vrei, poți să adaugi extra soia sau dressing pentru a obține o salată și mai suculentă.
Poftă bună!