Va puteti folosi de aceasta reteta si pentru a va impresiona musafirii la ocazii speciale. Iata cat e de simplu de pregatit.
TIMP DE PREPARARE35 minute
TIMP TOTAL55 minute
800 gr branza ricotta
200 gr zahar pudra
250 gr faina
50 gr zahar
40 gr unt
3 gr sare fina
ulei pentru prajit
1 ou batut
portocale confiate
Pasul 1 - Pregatirea cremei pentru Rulouri siciliene cu portocale
Omogenizati branza cu zaharul pana cand se formeaza o crema. Lasati la odihnit, la rece, timp de 4 ore.
Pasul 2 - Pregatirea aluatului
Pentru a pregati blatul alcatuiti un amestec omogen format din faina, zahar si sare. Incorporati untul si lichiorul treptat, dupa care framantati aluatul si dati-l la racit pentru 3 ore.
Pasul 3 - Preincalzirea cuptorului pentru Rulouri siciliene cu portocale
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 4 - Pregatirea rulourilor
Scoateti aluatul de la rece si taiati-l in 4 bucati egale. Fiecare bucata se intinde pe blatul de lucru obtinand fasii dreptunghiulare din care sa scoateti din fiecare cate 2 cercuri cu diametru aproximativ de 10 cm.
Rulati rulourile pe o forma conica sau cilindrica, lipind marginile parte peste parte cu ajutorul unui deget imbibat in ou batut.
Intr-o cratita cu ulei incins adaugati rand pe rand formele imbracate in aluat pana cand acestea capata o culoare aurie. Scoteti-le, indepartati rulourile de pe forma si lasati-le la racit.
Pasul 5 - Servire
Umpleti fiecare rulou cu crema cu ajutorul unui posh, intr-o parte si in cealalta. Decorati cu o bucatica/fasie de portocala confiata si pudrati cu zahar pudra.
Pofta buna!