Rulouri cu scortisoara

Rulouri cu scortisoara
Aceste Rulouri cu scortisoara sunt bune oricand. Sunt pufoase si se prepara cu o glazura alba, care le da un aspect foarte frumos.

Aluat
 500 gr faina alba
 300 ml lapte caldut
 20 gr drojdie proaspata
 50 gr unt la temperatura camerei
 50 gr zahar
 2 oua
 1 praf de sare

Umplutura
 50 gr unt la temperatura camerei
 50 gr zahar
 1 lingură(i) scortisoara

Glazura
 150 gr crema de branza
 50 gr unt la temperatura camerei
 50 gr zahar pudra
 1 lingură(i) extract vanilie
 30 gr miez de nuca prajita si tocata

 

 

Pasul 1 - Pregatesti maiaua pentru Rulouri cu scortisoara
 

Pune intr-un castron drojdia si o lingura de zahar. Amesteca si toarna pe ea laptele cald. Lasi aceasta maia sa creasca, timp de 15 minute.


Pasul 2 - Pregatesti aluatul
 

In alt bol pui faina, sarea, ouale, untul, zaharul, amestecul de lapte cu drojdie si omogenizezi. Framanti acest aluat timp de cateva minute, iar la final el trebuie sa fie destul de elastic si legat. Daca e nevoie poti sa mai adaugi un pic de faina la inceput ca sa-l poti framanta mai bine.
Acoperi bolul si lasi la dospit timp de 1 - 2 ore.
Dupa 30 de minute de dospire, din nou framanti aluatul in castron, intinzandu-l si impaturindu-l. Acoperi iar bolul si lasi la dospit.


Pasul 3 - Pregatesti umplutura
 

Pentru aceasta, amesteci bine untul cu zaharul si scortisoara.


Pasul 4 - Formezi Rulouri cu scortisoara
 

Rastorni aluatul pe blatul acoperit cu faina si il imparti in doua bucati mari. Intinzi fiecare bucata cu un sucitor, pana cand ajunge la o grosimede circa 0.5 cm. Presari faina pe aluat si pe sucitor de cate ori e nevoie ca sa nu se lipeasca.
Intinzi jumatate de umplutura pe prima foaie de aluat. Rulezi foaia de aluat pe lung si se tai in 12 felii. O puteti imparti mai intai in doua, apoi in 4 si apoi fiecare bucata in 3. Daca tise pare prea scurta, poti taia doar in 2 bucati ultima data.


Pasul 5 - Pui rulourile in tava si lasi la dospit
 

Tava trebuie sa fie unsa cu unt, iar rulourile trebuie sa le asezi la o oarecare distanta intre ele pentru ca vor mai creste putin. Acoperi tava cu un prosop curat si din nou lasi rulourile sa dospeasca timp de jumatate de ora.


Pasul 6 - Coci in cuptor
 

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Intre timp pregatesti si a doua foaie de aluat ca mai sus. O pui la dospit si intre timp pui primatava in cuptor pentru circa 30 de minute.


Pasul 7 - Pregatesti glazura pentru Rulouri cu scortisoara
 

Untul si crema de branza se mixeaza. Adaugi zaharul pudra si extractul de vanilie si amesteci pana cand obtii o crema neteda.


Pasul 8 - Servire Rulouri cu scortisoara
 

Dupa coacere, lasi rulourile sa se raceasca si apoi le acoperi cu un strat subtire de glazura.
Nu pune glazura peste rulourile care nu se servesc imediat. Pe acestea le pastrezi la temperatura camerei, acoperite si le vei unge cu crema in momentul in care le vei servi. Crema trebuie pusa in frigider.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!