TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL1 oră 35 minute
Aluat
120 gr faina
3 oua
50 gr unt
1 pliculeț praf de copt
100 gr zahar
1 vârf sare
Spuma ciocolata
1 lingură(i) cacao
50 gr unt
50 ml apa
150 gr zahar
4 oua
Creme
90 gr unt
6 oua
250 ml frisca lichida
20 gr cacao
200 gr ciocolata alba si neagraciocolata cu lapte
3 foi gelatina
70 gr zahar
Extra
Zeama de compot, fructe, fulgi de cocos, frisca, ciocolata
Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea aluatului
Intr-un bol sau un castron extrem de generos se creeaza aluatul. Freaca in primul rand gelbenusurile si zaharul pana capata o consistenta de culoare alba. Incorporeaza cele 30 grame de unt topit, cacaua, faina, praful de copt si albusurile batute spuma cu un praf de sare (la inceput se incorporeaza doua linguri si ulterior restul cantitatii ramase).
Pasul 3 - Coacerea aluatului
Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt si unt topit, peste care se intinde si se niveleaza aluatul. Se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute (fa testul scobitorii pentru a te asigura ca aluatul este bine copt inainte de a-l scoate din cuptor).
Pasul 4 - Pregatirea spumei de ciocolata
Intr-o craticioara se adauga zaharul si apa care se pun la foc mic, pana cand amestecul capata consistenta unui sirop.
Intr-un castron se bat ouale spuma si se incorporeaza ciocolata topita si untul, cacaua, frisca si siropul.
Pasul 5 - Pregatirea cremei
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si in fiecare castron se adauga gelatina impartita egal, cate doua galbenusuri si 30 g unt. Peste ciocolata alba se adauga si o lingura de frisca.
Se fac separat amestecurile spumoase de frisca si albusuri, care se impart in cele trei castroane diferite de ciocolata.
Pasul 6 - Montarea prajiturii
Taie pe lung o stricla de plastic in care pozitionezi aluatul pe peretii unei jumatati. Inmoaie aluatul cu putina zeama de compot. Adauga cele trei creme rand pe rand si da prajitura la frigider zece minute. Dupa scoate prajitura si completeaza cu spuma de cacao.
Da din nou prajitura la rece pentru aproximativ 6 ore sau peste noapte si orneaz-o ulterior cu ciocolata, fructe etc.
Pofta buna!