Rulada lui Mos Craciun

Rulada lui Mos Craciun
In intampinarea sarbatorilor de iarna, gospodinele pregatesc cele mai inedite preparate si deserturi. Nici rulada lui Mos Craciun, un desert cremos si savuros nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa festiva. De aceea te vom invata sa-l pregatesti pas cu pas si sa descoperi un nou desert formidabil.
 
TIMP DE PREGĂTIRE1 oră 20 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL1 oră 35 minute

 

 

Aluat
 120 gr faina
 3 oua
 50 gr unt
 1 pliculeț praf de copt
 100 gr zahar
 1 vârf sare

Spuma ciocolata
 1 lingură(i) cacao
 50 gr unt
 50 ml apa
 150 gr zahar
 4 oua

Creme
 90 gr unt
 6 oua
 250 ml frisca lichida
 20 gr cacao
 200 gr ciocolata alba si neagraciocolata cu lapte
 3 foi gelatina
 70 gr zahar

Extra
 Zeama de compot, fructe, fulgi de cocos, frisca, ciocolata

 

 

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatirea aluatului
 

Intr-un bol sau un castron extrem de generos se creeaza aluatul. Freaca in primul rand gelbenusurile si zaharul pana capata o consistenta de culoare alba. Incorporeaza cele 30 grame de unt topit, cacaua, faina, praful de copt si albusurile batute spuma cu un praf de sare (la inceput se incorporeaza doua linguri si ulterior restul cantitatii ramase).


Pasul 3 - Coacerea aluatului
 

Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt si unt topit, peste care se intinde si se niveleaza aluatul. Se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute (fa testul scobitorii pentru a te asigura ca aluatul este bine copt inainte de a-l scoate din cuptor).


Pasul 4 - Pregatirea spumei de ciocolata
 

Intr-o craticioara se adauga zaharul si apa care se pun la foc mic, pana cand amestecul capata consistenta unui sirop.
Intr-un castron se bat ouale spuma si se incorporeaza ciocolata topita si untul, cacaua, frisca si siropul.


Pasul 5 - Pregatirea cremei
 

Ciocolata se topeste pe baie de aburi si in fiecare castron se adauga gelatina impartita egal, cate doua galbenusuri si 30 g unt. Peste ciocolata alba se adauga si o lingura de frisca.
Se fac separat amestecurile spumoase de frisca si albusuri, care se impart in cele trei castroane diferite de ciocolata.


Pasul 6 - Montarea prajiturii
 

Taie pe lung o stricla de plastic in care pozitionezi aluatul pe peretii unei jumatati. Inmoaie aluatul cu putina zeama de compot. Adauga cele trei creme rand pe rand si da prajitura la frigider zece minute. Dupa scoate prajitura si completeaza cu spuma de cacao.
Da din nou prajitura la rece pentru aproximativ 6 ore sau peste noapte si orneaz-o ulterior cu ciocolata, fructe etc.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!