TIMP DE PREPARARE3 ore
TIMP TOTAL3 ore 45 minute
15 kg coaste dezosate de miel
rozmarin
cimbru
oregano
menta
500 ml ulei de măsline extravirgin
2 căpăţâni de usturoi
500 gr cartofi
aţă de bumbac
sare si piper
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului pentru Rulada de miel pe pat de legume
Cuptorul se preincalzeste la 220 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea carnii
Carnea de miel se spala bine, se indeparteaza de pe os si se cresteaza in dimensiuni aproximativ egale. Se da deoparte.
Pasul 3 - Pregatirea pastei de ungere
Pentru a oferi mai multa savoare vom face o pasta de ierburi. Intr-un bol se amesteca usturoiul zdrobit cu sare si piper, ulei, respectiv cu menta, oregano si cimbru, de preferinta proaspete si tocate marunt.
Pasul 4 - Condimentarea carnii pentru Rulada de miel pe pat de legume
Se ia carnea si se unge pe toate partile cu pasta pregatita la pasul 3. Se da forma unei rulade.
Pasul 5 - Pregatirea patului de legume
Legumele curatate si spalate (cartofi; puteti folosi si alte legume preferate) se pun in tava , se ung cu condimente, usturoi si ulei, peste care se pune rulada de miel si un pahar de apa.
Pasul 6 - Pregatire Rulada de miel pe pat de legume
Tava in care au fost amplasate legumele si rulada se da la cuptor pentru o ora, timp in care tava va fi acoperita cu folie de aluminiu pentru a se intrepatrunde carnea. Ulterior va mai fi lasata la cuptor si fara folie, pentru alte doua ore, pentru a obtine o crusta crocanta si aurie.
Pofta buna!