TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL35 minute
5 oua
130 gr zahar
100 gr faina
15 gr cacao amara
1 pastaie vanilie
200 gr Nutella
100 gr ciocolata neagra
un praf de sare
Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
Preincalziti cuptorul la 180 grade Cesius.
Pasul 2 - Pregatirea blatului
Separati albusul de galbenusuri si turnati albusurile intr-un bol. Adaugati treptat zaharul peste albusuri si omogenizati cu ajutorul unui mixer pana cand se fac spuma.
Peste galbenusuri adaugati 100g zahar dupa care incorporati spuma de albus. Omogenizati si incorporati esenta de vanilie si faina in floaie astfel incat sa se previna formarea gogoloaselor.
Separati amestecul in doua parti egale. Intr-o parte adaugati un praf de sare si cacao. Omogenizati.
Pasul 3 - Coacerea blatului
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugati aluatul fara cacao. Uniformizati si dati la cuptor pentru aproximativ 7 minute.
Cand acesta s-a copt adaugati deasupra si blatul de cacao si dati la cuptor pentru alte 9 minute.
Pasul 4 - Montarea ruloului
Cand blatul este gata ungeti partea alba cu crema de nutela si rulati. Dati ruloul la frigider pentru aproximativ o ora. Ulterior scoateti-l si taiati in felii cu grosimea de aproximativ 3 cm. Ungeti partea superioara a feliilor cu ciocolata topita pe baie de aburi.
Pofta buna!