Rosii deshidratate la borcan 

Rosii deshidratate la borcan 
Toamna e sezonul in care ne bucuram de toate roadele pamantului si momentul in care strangem provizii pentru iarna. Pregatirea borcanelor ne aduce aminte de bunicile noastre si pastrarea acestui obicei este o traditie pe cat de frumoasa, pe atat de utila. Pe langa borcanele cu muraturi si dulceturi clasice, ti-am pregatit si o idee pentru a pastra rosii uscate, deshidratate pentru iarna.

Prin deshidratare se concentreaza aroma naturala a fructelor si legumelor iar acestea pot fi pastrate pentru o lunga perioada de timp. 

Daca nu ai un deshidrator special, poti usca legumele si fructele la cuptor, sau la soare daca vremea iti permite. Trebuie sa fie foarte cald si uscat afara, pentru a nu risca sa apara mucegaiul. 

Din rosii deshidratate poti obtine ulei aromatizat cu usturoi, ierburi aromatice si ardei iute pentru a da un plus de gust preparatelor tale.

Pentru a pune rosii deshidratate la borcan ai nevoie de:

•    Rosii roma sau cherry
•    Frunze de busuioc, oregano, cimbru, rozmarin
•    Usturoi
•    Chili

Cum se prepara:

Dupa spalare, taie rosiile pe lung in sferturi. Foloseste ierburi aromatice proaspete, daca nu le ai in gradina, le poti gasi la ghiveci in supermarketuri. Adauga cativa catei de usturoi si fulgi de chili.
Toaca toate ierburile si usturoiul marunt si tavaleste rosiile prin acestea. Asaza rosiile pe o tava pentru cuptor pregatita cu hartie de copt si usuca-le pentru aproximativ 3-4 ore, la 90-100 grade Celsius, cu ventilatie. Daca nu sunt inca uscate, mai prelungeste timpul pana cand obtii rezultatul dorit.
Pune rosiile deshidratate in borcane cu ule de masline. Uleiul aromatizat cu aceste rosii este senzational si ideal pentru a fi folosit la salate, paste, fripturi sau alte mancaruri cu sos.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!