Risotto cu spanac si parmezan

Risotto cu spanac si parmezan
Perfect pentru un pranz delicios sau poate chiar pentru o cina cu prietenii, daca esti fan al mancarurilor cu orez, un risotto cremos cu spanac te poate scoate din impas oricand. Ai nevoie doar de cateva ingrediente iar rezultatul este super aromat si gustos. Ti-am pregatit reteta pas cu pas, pentru doua portii de risotto. 

Ai nevoie de:
120 g orez pentru risotto
1 ceapa
100 ml vin alb sec
200 g spanac congelat
Supa de legume
100 g parmezan
70 g unt
ulei de măsline
sare, piper

Cum se prepara:
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste ceapa tocata marunt, pana devine transparenta. Adauga apoi orezul pe care l-ai spalat inainte, si gateste-l pentru cateva minute. Adauga apoi vinul si lasa sa fiarba la foc mic pana se evapora. Apoi incepe sa adaugi pe rand cate 1-2 polonice de supa de legume si gateste orezul, amestecand din cand in cand. Repetand procesul pana cand acesta este aproape gata. 
Apoi adauga spanacul congelat, pentru ca vei economisi timp si este deja tocat marunt. Amesteca compozitia periodic si mai adauga din cand in cand cate un polonic de supa de legume astfel incat sa nu se lipeasca orezul si sa aiba suficient lichid pentru a se gati. Atentie! Nu adauga multa supa deodata pentru ca risti sa iti ramana prea multa zeama la final.  Cand orezul este gata, opreste focul, adauga parmezanul ras si untul si amesteca bine compozitia pana se omogenizeaza. 
Serveste alaturi de cei dragi.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!