TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 20 minute
Blat
1 pahar zahar
1 pahar gris
1 pahar faina
1 pahar biscuiti macinati
Umplutura
1 pachet unt/margarina
2 kg mere
3 lingură(i) zahar
Pasul 1 - Pregatirea merelor
Merele se spala si se curata de coaja, dupa care miezul se da pe razatoare pana la cotor. Pentru un plus de savoare si parfum ca la bunica acasa, adaugati zahar si scortisoara si frecati merele cu acest amestec pana cand aroma s-a intrepatruns in toata cantitatea.
Pasul 2 - Pregatirea blatului pentru Prajitura frageda cu mere
Intr-un bol se omogenizeaza grisul cu zaharul, faina si biscuitii. Acest amestec se imparte in doua parti egale pentru fiecare strat de blat necesar.
Pasul 3 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 4 - Asamblare Prajitura frageda cu mere
Se pregateste o tava care se va tapeta cu jumatate din cantitatea de unt si una dintre jumatatile compozitiei de blat. Se niveleaza si ulterior se adauga inca un sfert din cantitatea de unt adaugata anterior, cat si un sfert din cealalta jumatate de compozitie ramase. Mai apoi se adauga si merele rase si se completeaza cu restul blatului si al untului ramas.
Dati prajitura la cuptor pentru aproximativ o ora.
Prajitura va fi delicioasa atat rece, cat si calda.
Pofta buna!