TIMP DE PREPARARE25 minute
TIMP TOTAL50 minute
150 gr ciocolata neagra
100 gr unt
5 oua
10 gr cacao amara
200 gr zahar
150 ml lapte
15 gr amidon de porumb
1 pastaie vanilie
5 gr cafea instant
4 gr gelatina
250 gr crema proaspata
sare dupa gust
Pasul 1 - Pregatirea blatului
La bain marie se topeste ciocolata si untul. Se omogenizeaza pana cand acestea sunt perfect incorporate impreuna. Se adauga un praf de sare, se incorporeaza galbenusurile rand pe rand si cacaua.
Albusurile se bat spuma si ulterior se incorporeaza zaharul, respectiv amestecul de cacao.
Pasul 2 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 3 - Coacerea blatului
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga “aluatul”. Se da la cuptor pentru 25 minute.
Pasul 4 - Pregatirea spumei
Intr-o cratita se adauga doua galbenusuri si zaharul. Se omogenizeaza si se incorporeaza si amidonul de porumb. Se incorporeaza laptele cald si vanilia, se pune la foc mic si se omogenizeaza incontinuu pana cand capata o usoara textura.
Ulterior se da deoparte si se omogenizeaza cu cafeaua solubila si gelatina hidratata.
Pasul 5 - Montarea prajiturii
Frisca se amesteca cu ciocolata topita si se toarna deasupra blatului copt si racit. Se da la rece pentru 4 ore. Ulterior se scoate si se pudreaza cu cacao.
Taiati si serviti.
Pofta buna!