Prajitura dulce-acrisoara cu bezea si nuca

Prajitura dulce-acrisoara cu bezea si nuca
Daca se anunta pe repede inainte o serie de musafiri la care nu te-ai fi asteptat, vei avea foarte putin timp la dispozitie ca sa-i surprinzi cu preparate gustoase si savuroase. Noi iti propunem o reteta simpla si fabuloasa de desert pe care s-o servesti oricand, cu orice ocazie si ori de cate ori simti nevoia. Contrastul de arome este unul placut si va cuceri intreaga lume.
 
TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL25 minute

 

 

 1 pachet de unt
 170 gr zahar
 200 gr faina
 3 oua
 gem/dulceata
 nuca

 

 

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului pentru Prajitura dulce-acrisoara cu bezea si nuca
 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatirea bezelei
 

Intr-un bol se bat intens cu ajutorul unui tel albusurile si 100 grame zahar pana cand se formeaza o spuma densa si consistenta care se mentine pe tel si care nu-si schimba compozitia (puteti efectua testul lingurii pentru a vedea daca bezeaua este formata; cand bezeaua este facuta aceasta se va lipi perfect de dosul lingurei si nu va curge/nu se va transforma intr-un amestec lichid).


Pasul 3 - Pregatirea aluatului pentru
 

Intr-un bol se amesteca faina, cu galbenusurile si cu zaharul ramas. Amestecul se transfera intr-o tava tapetata cu putin unt si faina de copt, se uniformizeaza si se da timp de aproximativ 5-10 minute la cuptor pana cand acesta capata o crusta usor aurie.


Pasul 4 - Asamblarea prajiturii
 

Peste blat se adauga gemul si bezeaua. Se uniformizeaza atent fiecare strat in parte, se presara nuca macinata dupa preferinte si se da din nou la cuptor pentru cateva minute.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!