Prajitura cu cartofi dulci

Prajitura cu cartofi dulci
TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE1 oră 20 minute
TIMP TOTAL1 oră 35 minute

 

 

 250 gr faina de grau
 2 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 1 linguriță(e) scortisoara
 1 vârf sare
 1 vârf ghimbir ras
 2 oua
 3 gr esenta vanilie
 60 ml ulei
 120 ml lapte
 140 gr zahar
 2 linguriță(e) miere de albine
 300 gr cartofi dulci
 unt de arahide, topping de ciocolata etc. (pentru servire; dupa preferinte)

 

 

Pasul 1 - Pregatirea cartofilor
 

Cartofii se fierb in coaja aproximativ 20-30 minute (verificati cu ajutorul unei furculite cand sunt gata). Cand acestia sung gata se decojesc si se paseaza piure.


Pasul 2 - Pregatirea cuptorului
 

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


Pasul 3 - Pregatirea prajiturii
 

Intr-un bol generos adauga faina, pudra de copt si bicarbonatul, scortisoara, sarea si ghimbirul ras. Omogenizati si incorporati si zaharul.
Ulterior amestecati separat si ingredientele umede, integrati piureul racit de cartofi si transferati amestecul obtinut peste celalalt. Omogenizati toate ingredientele impreuna.


Pasul 4 - Coacere
 

Transferati amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati prajitura la cuptor la aceeasi temperatura pentru aproximativ o ora (verificati cu scobitoarea).


Pasul 5 - Servire
 

Cand prajitura este gata scoteti-o la racit si taiati-o felii. Serviti prajitura cu unt de alune, topping de ciocolata sau fructe etc.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!