TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL 2 ore 30 minute
Pentru aluat
650 gr faina
2 galbenusuri
50 gr smantana
100 gr unt
3 lingură(i) zahar
½ linguriță(e) drojdie
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
100 ml apa
100 ml lapte
Pentru umplutura
300 gr branza de vaci
1 ou
4 lingură(i) zahar
1 plic zahar vanilat
½ linguriță(e) scortisoara
1 lingură(i) faina
50 gr stafide
Pentru sirop
1 pahar apa
2 lingură(i) zahar
1 plic zahar vanilat
esente
zahar pudra vanilat pentru pudrat
Pasul 1 - Prepari maiaua si aluatul pentru Poale in brau
Prima data dezolvi drojdia cu zaharul, cu o lingurita de faina si doua linguri de lapte. Lasi aceasta maia sa creasca, dupa care incepi sa incorporezi si celelalte ingrediente. Totul trebuie realizat treptat, pentru ca amestecul sa iasa cat mai omogen la final.
Framanti pana cand obtii un aluat consistent care nu se lipeste de maini sau de lighean.
Pasul 2 - Lasi aluatul sa creasca
Aluatul obtinut se lasa la crescut pana cand isi dubleaza volumul.
Pasul 3 - Prepari umplutura pentru Poale in brau
Pentru a prepara umplutura amesteci branza, faina, aromele, oul, zaharul vanilat si scortisoara.
Dizolvi zaharul in apa pentru a obtine un sirop. Adaugi in el esentele dorite si zaharul vanilat.
Pasul 4 - Modelezi Poale in brau
Cand aluatul a crescut, il rastorni pe blatul de lucru si il separi in doua. Fiecare parte o separi apoi in 8 bile egale. Intinzi fiecare bila de aluat intr-un disc de dimensiune medie si asezi compozitia de branza in mijloc. Pui deasupra si cateva stafide. Pentru a modela poalele in brau, incepi sa aduni marginile aluatului, ca intr-o floare sau sub forma unui plic.
Pasul 5 - Lasi placintele sa creasca in tava si le coci in cuptor
Poalele in brau, astfel obtinute, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu albus batut.
Le lasi sa creasca inca o data in tava, timp de circa un sfert de ora. Dupa aceea, le dai la cuptorul incins pana cand se rumenesc.
Procedezi la fel si cu cealalta jumatate de aluat ramasa.
Pasul 6 - Servire Poale in brau
Dupa ce scoti placintele din cuptor, le insiropezi cu o pensula, peste tot, inclusiv la baza. Cand siropul se evapora si placintele sa racesc un pic, poti sa le pudrezi cu zahar.
Pofta buna!