TIMP DE PREPARARE5 minute
TIMP TOTAL45 minute
1 kg piept de pui
1 cățel de usturoi
1 lingură(i) de ulei de măsline
zeama si coaja de la o lamaie
1 linguriță(e) miere
cimbru
2 lingură(i) sos
sare si piper
Pasul 1 - Pregatirea carnii
Pieptul de pui se dezoseaza si se feliaza in grosime de 2-3 centimetri fiecare bucata. Pentru un plus de savoare e recomandat sa-l puneti la marinat cu o seara inainte, folosindu-va de sare, piper, ierburi aromatice si putin vin sau lamaie.
Pasul 2 - Pregatirea compozitiei de marinat
Pentru o marinada excelenta a puiului si plina de savoare va trebui sa folositi pe langa ingredientele mentionate anterior putin usturoi zdrobit, cimbru, mustar, chiar si boia daca va este pe plac.
Pasul 3 - Pregatirea gratarului
In functie de mediul in care veti pregati puiul, puneti gratarul pe foc si lasati-l la incalzit. Ungeti gratarul cu putin ulei, unt sau grasime si adaugati in limita spatiului disponibil fiecare fasie de carne.
Pasul 4 - Gatirea carnii
Adaugati in tigaia grill rand pe rand fiecare bucata de carne si gatiti carnea timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Pasul 5 - Servire
Dupa ce carnea e gata, puneti pieptul de pui pe un platou sau un vas si lasati la odihnit aproximativ 10 minute. Amplasati in farfurie bucatile potrivitile si serviti-le alaturi de mujdei de usturoi, lamaie, smantana sau cartofi de orice fel.
Pofta buna!