Pesto cu ardei copti si nuci

Pesto cu ardei copti si nuci
In bucataria italiana vei gasi cele mai savuroase preparate, dar fara nicio indoiala, si cele mai gustoase sosuri.
Iar reteta de sos pe care ti-am pregatit-o astazi este atat de simplu de realizat si atat de delicioasa, incat te vei linge pe degete la final. Hai sa descoperi si tu cat este de simplu de pregatit cu doar cateva ingrediente.
 
TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE10 minute
TIMP TOTAL20 minute

 

 

 4 ardei kapia sau ardei grasi
 ½ linguriță(e) busuioc uscat
 80 gr nuci
 1 linguriță(e) sare
 1 vârf piper negru macinat
 2 catei usturoi pisati
 1 lingură(i) otet alb
 4 lingură(i) ulei

 

 

Pasul 1 - Pregatirea ardeilor
 

Ardeii kapia se spala si se pun la copt pe plita, gratar sau in cuptor (la 180-200 grade Celsius). Se intorc din cand in cand pe-o parte si pe cealalta astfel incat sa se coaca uniform, iar cand acestia sunt gata adauga-i rand pe rand intr-o sacosa/punga in care sa-i lasi la aburit timp de cateva minute, pentru a facilita decojirea acestora.
Ulterior se decojesc si se pun intr-un bol.


Pasul 2 - Pregatirea sosului
 

Folosindu-te de un blender, adauga in bolul aparatului ardeii taiati fasii sau cubulete, nucile si restul ingredientelor lichide si uscate. Omogenizeaza bine pana cand toate acestea sunt incorporate. Ulterior transfera intregul amestec intr-un bol sau o caserola pe care s-o dai la rece timp de cateva ore sau peste noapte.


Pasul 3 - Servire
 

Poti folosi sosul pesto cu ardei copti si nuci ca atare, servindu-l direct pe o felie calda si coapta de paine sau il poti asocia cu pizza, cartofi, preparate din carne etc.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!