TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL1 oră
500 gr foietaj
400 gr branza (telemea, branza de vaca, cascaval; dupa preferinte)
2 oua
1 linguriță(e) sare
susan, mac, chimen (daca se doreste, dupa preferinte)
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea foietajului
Scoate foietajul si lasa-l la temperatura camerei conform instructiunilor de pe ambalaj pana cand acesta devine maleabil.
Taie foietajul in mai multe patrate, in functie de cat de mari iti doresti sa fie pateurile (le poti face patrate sau triunghiulare, dupa preferinte).
Pasul 3 - Pregatirea umpluturii
Intr-un bol generos adauga branza, oul si sarea. Omogenizeaza pana cand toate sunt intrepatrunse.
Pasul 4 - Pregatirea pateurilor
Pe bucatile decupate de foietaj adaugati cate o lingura de branza (sau cat cuprinde) si marginile ungeti-le cu ou batut. Impaturiti triunghiul apasand bine la capete pentru a evita ca amestecul sa iasa la exterior.
Pasul 5 - Coacere
Puneti pateurile pe o tava tapetata cu hartie de copit, ungeti-le si ou batut si presarati dupa preferinte mac/susan/chimen etc. Dati tava la cuptor la 200 grade Celsius pentru aproximativ 30 minute, pana cand devin galben-aurii.
Pofta buna!