Pateuri cu branza

Pateuri cu branza
Daca-ti amintesti de vremurile in care regaseai la coltul strazii cele mai delicioase gustari de brutarie, cu siguranta tii minte si prima ta experienta cu dulciurile si gustarile sarate pe care le regaseai aici. Pateurile cu branza nu lipseau nicicum de pe lista noastra de cumparaturi, iar astazi ai ocazia sa-ti reamintesti gustul lor si mai bun pregatindu-le chiar tu in bucataria ta.
 
TIMP DE PREGĂTIRE30 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL1 oră

 

 

 500 gr foietaj
 400 gr branza (telemea, branza de vaca, cascaval; dupa preferinte)
 2 oua
 1 linguriță(e) sare
 susan, mac, chimen (daca se doreste, dupa preferinte)

 

 

Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
 

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatirea foietajului
 

Scoate foietajul si lasa-l la temperatura camerei conform instructiunilor de pe ambalaj pana cand acesta devine maleabil.
Taie foietajul in mai multe patrate, in functie de cat de mari iti doresti sa fie pateurile (le poti face patrate sau triunghiulare, dupa preferinte).


Pasul 3 - Pregatirea umpluturii
 

Intr-un bol generos adauga branza, oul si sarea. Omogenizeaza pana cand toate sunt intrepatrunse.


Pasul 4 - Pregatirea pateurilor
 

Pe bucatile decupate de foietaj adaugati cate o lingura de branza (sau cat cuprinde) si marginile ungeti-le cu ou batut. Impaturiti triunghiul apasand bine la capete pentru a evita ca amestecul sa iasa la exterior.


Pasul 5 - Coacere
 

Puneti pateurile pe o tava tapetata cu hartie de copit, ungeti-le si ou batut si presarati dupa preferinte mac/susan/chimen etc. Dati tava la cuptor la 200 grade Celsius pentru aproximativ 30 minute, pana cand devin galben-aurii.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!