Pasca cremoasa fara aluat

Pasca cremoasa fara aluat
Am pregatit o reteta de pasca fara aluat, delicioasa si perfecta pentru toti invitatii la masa de Paste. Vei obtine o pasca frageda, cu un gust fin si cremos, ca un sufleu sau cheesecake. In plus, este un desert pe care il poti face de Paste dar si in restul anului ca pe o budinca de branza delicioasa. Iar in loc de stafide, poti pune merisoare sau cipsuri de ciocalata sau orice alte fructe confiate preferi. Hai sa vedem cum poti prepara pasca fara aluat, pas cu pas.

Ai nevoie de:

1kg branza de vaci 
250g zahar
7 oua
170g unt topit
1 esenta de vanilie
½ lgt sare
7 lg faina alba
3 lg faina gris de grau
1 lg praf de copt
2 lg faina
100 g stafide/merisoare

Cum se prepara:

Inainte sa te apuci de reteta, asaza foaia de copt pe baza formei iar pe laturi unge cu putin unt si presara gris. Apoi porneste cuptorul la 160 de grade Celsius.
Separa albusurile de galbenusuri si paseaza branza cu blenderul vertical pentru a obtine o pasca fina si cremoasa. Apoi adauga galbenusurile peste branza de vaci. Adauga si untul topit, zaharul, esenta de vanilie si sarea, apoi omogenizeaza bine compozitia folosind o spatula. Urmeaza sa incorporezi faina cu praful de copt si grisul. Apoi adauga si stafidele si amesteca bine.
Bate albusurile spuma tare cu mixerul apoi incorporeaza treptat spuma de albusuri in compozitia cu branza, usor, cu miscari atente de sus in jos pentru a pastra volumul. Toarna apoi compozitia de pasca in forma si scutura usor tava pentru a omogeniza compozitia.
Da tava la cuptor pentru 1 ora la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius. Cand e rumenita si frumoasa, scoate-o din cuptor si las-o sa se odihneasca. Dupa racire aceasta isi va pierde din volum. O poti servi cu zahar pudra sau cu un sos de ciocolata, caramel sau dupa preferinte.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!