Pandispan cu visine

Pandispan cu visine
E sezonul visinelor, asa ca nu trebuie sa ratezi ocazia de a prepara un pandispan pufos, plin cu fructe. Adorat de copii, un desert placut de toata lumea, pandispanul cu visine ramane una din cele mai bune retete de (re)experimentat in luna iunie.
 
TIMP DE PREGĂTIRE45 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL1 oră 15 minute

 

 

 500 gr visine
 6 lingură(i) zahar
 6 oua
 6 lingură(i) faina alba
 o pastaie vanilie
 1 lingură(i) faina pentru a acoperi visinele
 zahar pudra

 

 

Pasul 1 - Pregateste visinele
 

Curata visinele de samburi si codite. Scurge-le bine de zeama.


Pasul 2 - Pregateste cuptorul
 

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade (caldura sus si jos, la cuptorul electric).
Pregateste o tava de prajituri (de dimensiune de circa 30 x 40 cm) si asterne pe ea hartie de copt. Unge hartia cu unt/ ulei si presara peste ea o lingura de faina.


Pasul 3 - Pregateste aluatul pentru pandispan
 

Prima data separa albusurile de galbenusuri. Apoi, intr-un castron mai mare, mixeaza albusurile cu un praf de sare, timp de 5 minute sau pana cand se fac spuma.
Adauga zaharul peste albusuri, treptat, si mixeaza timp de 5-7 minute, pana cand obtii o bezea lucioasa.
Adauga miezul pastaii de vanilie peste galbenusuri, amesteca-le bine cu o furculita si incorporeaza-le in bezea, cu ajutorul unei spatule de silicon. Amesteca usor, de cateva ori, de jos in sus, fara a mixa prea mult.
Adauga faina deodata si amesteca la fel ca mai inainte, de cateva ori, pana cand se distribuie egal in compozitie. Nu exagera cu amestecatul pentru ca aluatul nu va mai creste.


Pasul 4 - Pune aluatul in tava
 

Niveleaza usor cu spatula si aseaza visinele uniform, dupa ce le-ai dat prin faina.


Pasul 5 - Coace pandispanul de visine
 

Pune tava la copt timp de jumatate de ora, pana cand pandispanul de rumeneste usor si daca introduci o scobitoare in blat, aceasta iese uscata.


Pasul 6 - Servire pandispan cu visine
 

Scoate pandispanul din cuptor si presara zahar pudra pe deasupra. Lasa sa se raceasca, taie si serveste.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!