Pâine cu dovleac

Pâine cu dovleac
Dragi iubitori de preparate din dovleac, vă înțelegem și vă împărtășim pasiunea pentru aroma îmbietoare a dovleacului copt care inundă casa de fiecare dată. Iar despre gust... pfff... în afara acestei lumi. Această pâine este dulce, dar nu prea dulce. Conține cele mai bune condimente și este foarte bună.


TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 1 oră
TIMP TOTAL 1 oră 10 minute

Pentru 12 portii
  •  unt pentru uns tava
  •  1 ¾ cani faina
  •  2 linguriță(e) scortisoara macinata
  •  1 linguriță(e) praf de copt/ bicarbonat sodiu
  •  ½ linguriță(e) sare
  •  ½ linguriță(e) nucsoara macinata
  •  ¼ linguriță(e) cuisoare macinate
  •  1 ½ cana piure dovleac
  •  2 oua mari
  •  ½ cana zahar granulat
  •  ½ cana zahar brun
  •  ½ cana ulei vegetal/ ulei de cocos topit
  •  2 lingură(i) seminte de dovleac prajite, pentru topping
  •  2 lingură(i) zahar turbinado pentru topping

 

 

Pasul 1 - Pregătești cuptorul
 

Preîncălzești cuptorul la 190 grade Celsius. Ungi cu generozitate o tava mare dreptunghiulară, cu unt sau ulei. Pui deoparte.


Pasul 2 - Amesteci ingredientele uscate
 

Într-un bol mediu amesteci făina, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, sarea, nucșoara și cuișoarele. Combini toate aceste ingrediente și lași deoparte.


Pasul 3 - Amesteci ingredientele umede
 

Într-un bol mare, adaugi piureul de dovleac, ouăle, zahărul granulat, zahărul brun și uleiul. Amesteci cu o lingură până când totul se combină foarte bine.


Pasul 4 - Combini ingredientele uscate cu cele umede
 

Adaugi ingredientele uscate în cele lichide și amesteci din nou foarte bine. Torni în tava dreptunghiulară (de cozonac) și netezești cu o spatulă. Deasupra presari zahăr turbinado (din trestie de zahăr) și semințe de dovleac prăjite.


Pasul 5 - Coci pâinea în cuptor
 

Pune tava la cuptor și coace pâinea timp de 60 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.


Pasul 6 - Servire Pâine cu dovleac
 

Scoate tigaia din cuptor și pune-o pe un suport de răcire. În circa 10 minute se va răcori. Cu ajutorul unui cuțit de unt , desfaci cu atenție marginile pâinii de pe pereții tăvii. Întoarce tava și scoate cu atenție pâinea. Lasă pâinea să se răcească bine pe un grătar. Când se răcorește, poți să o feliezi cu un cuțit mare și să o servești.

Poftă bună!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!