Aceasta paine umpluta este pur si simplu alegerea perfecta de aperitiv sau ideea perfecta pentru o masa principala sau un pachet pregatit de o calatorie indelungata. Incearca si tu reteta si bucura-te de rezultat.
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL55 minute
1 bagheta paine
8 felii branza (cascaval, mozzarella etc.)
3 oua
200 gr faina
200 gr pesmet
1 piept de pui (aproximativ 500 g)
76 gr unt
1 linguriță(e) usturoi pudra
1 lingură(i) patrunjel
1 lingură(i) parmezan
1 vârf sare
1 vârf piper
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea puiului
Pieptul de pui se taie fasii cu grosimea de aproximativ 2 cm.
Pune o tigaie pe foc in care adauga uleiul la incins.
Tavaleste bucatile de piept de pui prin faina, oul asezonat cu sare si piper si mai apoi prin pesmet. Cand uleiul s-a incins, pune puiul la prajit pe-o parte si pe alta pana capata o crusta aurie.
Pasul 3 - Pregatirea painii umplute
Taie bagheta in 3-4 bucati si scoate miezul din fiecare bucata.
Ia cate doua felii de branza si suprapunele aproximativ 1 cm la unul dintre capete. Adauga cate o fasie de pui la un capat si ruleaz-o astfel incat sa fie acoperite de branza.
Introdu rulourile de piept de pui si branza in centrul fiecarei bucati de bagheta.
Pasul 4 - Coacerea painii
Tapeteaza o tava cu hartie de aluminiu. Reconstruieste in mijlocul hartiei bagheta si glazureaz-o deasupra cu o spatula de silicon cu untul topit amestecat cu pudra de usturoi, patrunjelul si parmezanul.
Da la cuptor pentru 20 minute.
Pas 5 - Servire
Se serveste cu sos de rosii, sos de usturoi sau ca atare.
Pofta buna!