TIMP DE PREPARARE5 minute
TIMP TOTAL15 minute
2 oua
200 gr iaurt grecesc
1 catel usturoi
2 linguriță(e) suc de lamaie
30 gr unt
2 lingură(i) ulei de masline
1 varf cutit ardei iute
1 linguriță(e) marar proaspat tocat
Pasul 1 – Pregateste o oala cu apa fiarta
Primul pas este sa pui o oala cu apa pe foc. Dupa ce da in clocot, minimizezi flacara si lasi apa sa fiarba.
Pasul 2- Pregateste iaurtul pentru Oua turcesti
Iartul se combina cu usturoiul zdrobit si cu sarea.
Pasul 3 – Pregateste untul pentru Oua turcesti
Intr-o cratita mai mica, adauga unt si lasa-l sa se topeasca de tot. Cand devine rumen, opreste focul si pune ulei de masline impreuna cu ardei iute.
Pasul 4 – Strecoara ouale
Rand pe rand, sparge ouale intr-o sita si permite albusului sa se scurga. Oul ramas (fara excesul de apa) se pune intr-o cana. Peste el toarna o lingurita de suc de lamaie.
Pasul 5 – Fierbe ouale pe rand
Oul se aseaza usor in oala care fierbe. Este important sa nu se sparga. Pentru aceasta, cand rastorni oul din cana, lasa-l cat mai aproape de apa din oala. Vei face la fel cu toate ouale si le vei lasa sa fiarba in oala timp de circa 4 minute.
Pasul 6 – Scoate ouale din apa
Ouale se scot pe un platou peste care ai asternut un prosop de hartie. Rolul acestuia este sa absoarba apa in exces.
Pasul 7 – Monteaza farfuria cu oua turcesti
Intr-o farfurie adanca toarna sosul de iaurt, apoi untul topit si cate unul sau doua oua. Deasupra se presara marar si se servesc cu paine prajita.
Pofta buna!