TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 30 minute
1 ceapa medie tocata
3 linguriță(e) usturoi pisat
2 ardei iuti Jalapenos, fara seminte si feliati
1 cutie sos tomat
2 ½ lingură(i) zahar
1 lingura paprika
1 lingură(i) chimion macinat
¼ linguriță(e) condimente cayenne
6 oua
sare si piper, dupa gust
¼ cana parmezan, ras
1 lingura busuioc tocat
Pasul 1 - Gatesti ceapa, usturoiul si ardeii pentru Oua in iad
Intr-o tigaie de 25 - 26 cm, pe foc mediu, calesti ceapa, usturoiul si ardeii iuti Jalapenos (poti improviza, daca nu ai exact acest sortiment de ardei iute). Lasi toate aceste ingrediente sa se mixeze bine si sa se gateasca, aproximativ 3 - 5 minute.
Pasul 2 - Adaugi rosiile si condimentele
Adaugi sosul de rosii, zaharul, paprika, chimenul, condimentele cayenne, sare si piper, dupa gust. Lasi din nou tigaia pe foc, pana cand compozitia fierbe linistit.
Pasul 3 - Adaugi ouale
Reduci focul la temperatura medie si spargi ouale pe rand, in aceeasi tigaie unde se afla sosul. Lasi ouale sa se gaseasca atat cat iti plac tie sau celor care le vor servi (mai moi sau mai tari). In 5 - 6 minute, galbenusurile vor fi inca moi.
Pasul 4 - Servire Oua in iad
Iei tigaia de pe foc si presari peste sos si oua branza si busuioc din abundenta. Portionezi ouale in farfurii si servesti fierbinte, alaturi de felii de paine.
Pofta buna!