Orez cu parmezan

Orez cu parmezan
Daca esti in lipsa de idei sau timp pentru ziua in curs, iti propun o idee culinara simpla si rapida de care te vei bucura alaturi de intreaga familie. Reteta de orez cu parmezan aduce aminte de plaiurile italiene si este o reteta care se pregateste rapid, cu doar 3 ingrediente de baza. Oricine poate pregati aceasta reteta in doi timp si trei miscari, ca un adevarat profesionist.
 
TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL40 minute

 

 

 300 gr orez Arborio
 1 linguriță(e) supa de pui
 100 gr parmezan
 1 ceapa
 50 gr unt
 150 ml vin alb
 3 lingură(i) ulei
 1 catel de usturoi
 sare si piper

 

 

Pasul 1 - Pregatirea supei
 

Inainte de toate avem nevoie de o cratita de supa de pui. O putem pregati si sa utilizam carnea in alte scopuri sau putem utiliza zeama lamasa de la supa de pui pregatita anterior.
Dam zeama in clocot astfel incat sa fie fierbinte la pregatirea orezului.


Pasul 2 - Pregatirea orezului
 

Intr-o cratita cu peretii grosi si inalti se pune la calit ceapa tocata marunt, pana aceasta isi schimba culoarea. Se asezoneaza cu sare si usturoi tocat marunt. Se adauga orezul si se omogenizeaza ingredientele, urmand a incorpora rand pe rand, cate un polonic din supa fierbinte, cat cuprinde. Se adauga putin unt si parmezan ras si se lasa la gatit aproximativ 20 minute.


Pasul 3 - Servire
 

Cand orezul este gata, se trece in farfurii si se serveste ca atare sau alaturi de preparate din carne.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!