Omleta cu cartofi

Omleta cu cartofi
Aceasta reteta Omleta cu cartofi este un preparat copt, crispy si savuros, realizat din ingrediente putine si sanatoase care-ti vor lasa gura apa. Este ideal ca aperitiv sau fel principal.
 
TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 40 minute
TIMP TOTAL 50 minute

 

 

 1 kg cartofi taiati in felii
 1 pahar ulei de masline
 1 ceapa mare, taiata fin
 patrunjel proaspat taiat, pentru servire

 

 

Pasul 1 - Pregatirea oualor pentru Omleta cu cartofi
 

Intr-un bol de dimensiuni medii se bat 6 oua cu 3 varfuri de sare. Lasati deoparte.


Pasul 2 - Pregatirea cartofilor
 

Se curata 0,5-1kg de cartofi si se taie felii. Incingeti cateva linguri de ulei si adaugati cartofii timp de 10 - 12 minute, pana la fragezire. Cand acestia sunt gata transferati-I intr-un bol mare.


Pasul 3 - Pregatirea cepei pentru Omleta cu cartofi
 

Curatati si taiati marunt o ceapa pe care caliti-o circa 12 minute amestacand ocazional. Cand aceasta este gata transferati-o peste cartofi. Cand amestecul s-a racit adaugati ouale batute de la primul pas.


Pasul 4 - Prepararea omletei
 

Intr-o tigaie incingeti doua linguri de ulei pentru circa 1-2 minute. Adaugati mixul de oua, ceapa si cartofi, lasand la gatit timp de circa 7 minute pe foc mediu. Cand amestecul este gatit ouale capata un aspect maro.
Desprindeti marginile cu ajutorul unei spatule de gatit, luati tigaia de pe foc si acoperiti-o cu o farfurie autocuprinzatoare. Intoarceti vasul astfel incat preparatul sa se transfere pe farfurie si adaugati-l inapoi in tigaie cu fata negatita in jos. Gatiti inca 3 minute.


Pasul 4 - Servire
 

Transferati portia dorita pe o farfurie si asezonati cu patrunjel proaspat tocat. A se servi la temperatura camerei.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!