Nectar de piersici

Nectar de piersici
Uite cum poti prepara in casa un delicios nectar de piersici. Nu contine conservanti si poti sa-l pastrezi in camara timp de multe luni.
 
TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE10 minute
TIMP TOTAL20 minute

 

 

 1 kg piersici
 350 gr zahăr
 500 ml apa
 40 ml zeamă de lămâie

 

 

Pasul 1- Pregateste piersicile
 

Piersicile se curata si se pun la scurs. Se taie in 6, se scort samburii si se indeparteaza coditele.


Pasul 2 – Pui la fiert nectar de piersici
 

Iei o cratita mare si pui la fiert apa cu zaharul. Lasi sa fiarba timp de 4 minute, pentru ca zaharul sa se dizolve bine.


Pasul 3 – Mixeaza fructele
 

Pune piersicile intr-un blender sau robot de bucatarie si formeaza o pasta.


Pasul 4 – Amesteca siropul cu pasta de piersici
 

In siropul din oala adauga pasta de piersici si sucul de lamaie. Pune din nou la fiert, timp de inca 10 minute, la foc mic. Daca se formeaza spuma la suprafata, foloseste o spumiera si indeparteaz-o.


Pasul 5 – Toarna nectarul in borcane
 

De fierbinte, nectarul se toarna in borcane pregatite, curatate si sterilizate in prealabil.


Pasul 6 – Fierbe nectarul la bain Marie
 

Pune la fiert la bain Marie borcanele cu nectar de piersici. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, mai lasa oala pe foc inca 35 de minute. La final, opreste focul si acopera oala, pentru ca nectarul sa se racoreasca lent. Cand s-au racit complet sau a doua zi, borcanele cu nectar se pot eticheta si se pot aseza in camara.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!