Muffins de cafea și scorțișoară

Muffins de cafea și scorțișoară
Sâmbătă dimineață + un muffin de cafea și scorțișoară + o cană de cafea = relaxare totală. Aceste brioșe cu un strat crocant sunt preparate cu iaurt grecesc pentru a fi cât mai sănătoase. E posibil așa ceva? Da prieteni, e viața reală. Și viața e atât de dulce.
 
TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 30 minute

 

 

Pentru muffins
 1 ½ cani faina
 ½ cana zahar brun
 2 linguriță(e) praf de copt
 2 linguriță(e) scortisoara macinata
 ¼ linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 ¼ linguriță(e) sare
 ¾ cana lapte
 ⅓ iaurt grecesc
 2 oua mari

Pentru topping
 ⅓ cana zahar granulat
 ⅓ cana zahar brun
 1 linguriță(e) scortisoara macinata
 ¼ linguriță(e) sare
 ½ cani unt fara sare, topit
 1 cana faina
 Optional: lapte condensat

 

 

Instrucțiuni pentru Muffins de cafea și scorțișoară
 

- Preincalzesti cuptorul la 190 grade Celsius. Pregătești o tava de 12 muffins cu hârtie de copt sau cu spray antiaderent. Pune hârtie de copt sau folie de aluminiu într-o tavă întinsă cu pereți joși și las-o deoparte.


Pentru Topping-ul crocant
 

- Într-un bol mediu adaugă zahărul granulat, zahărul brun deschis, scorțișoara măcinată și sarea. Se amestecă împreună.

- Adaugă untul topit și omogenizează toate ingredientele cât mai bine. Adaugă apoi făină și amestecă totul până când compoziția devine ușor umedă.

- Transferă acest topping pe foaia de copt pregătită (acest lucru îl va ajută să se usuce puțin în timp ce pregătești aluatul pentru brioșe, ceea ce va face toppingul mai crocant). Toppingul ar trebui să aibă bucăți de amestec mai mari și mai mici. Exact asta ne dorim - un topping neuniform. Pune-l deoparte până când este gata pentru încorporare.


Pentru Muffins de cafea și scorțișoară
 

- Într-un bol mare, adaugă făina, zahărul brun, praful de copt, scorțișoara măcinată, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecă până când se combină toate foarte bine.

- Într-un bol mediu, adaugi laptele, iaurtul grecesc și ouăle. Amesteca bine până se combină omogen. Adaugă ingredientele umede și amestecă până când se formează un aluat destul de gros.

- Toarnă uniform acest aluat în separeurile pentru muffins și adaugă deasupra toppingul. S-ar putea să ți se pară că este prea mult topping, dar apasă ușor în amestecul de brioșe și folosește tot toppingul pentru cele 12 muffins.

- Coci brioșele timp de 15 - 18 minute sau până când scobitoarea introdusă în ele iese curată. Scoate muffins din cuptor și lasă-le să se răcească timp de 5 minute înainte de servire.

- Muffins de cafea și scorțișoară se servesc așa cum sunt sau cu lapte condensat îndulcit, cu o cană de cafea, ceai sau lapte.

Poftă bună!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!