Mucenici fragezi si insiropati

Mucenici fragezi si insiropati
Noua martie marcheaza trecerea in nefiinta a celor patruzeci de sfiti renumiti in religie. Astfel, poporul roman a facut din asta o traditie si sarbatoreste anual acest eveniment. Mucenicii fac parte din seria deserturilor romanesti care se servesc in aceasta perioada, alaturi de cele 40 de pahare de tarie, pentru cei puternici. Iata asadar cum orice gospodina se poate pregati asa cum se cuvine de ziua de 9 Martie, cu un desert gustos si simplu de pregatit.
 
TIMP DE PREGĂTIRE50 minute
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 50 minute

 

 

Aluat
 600 gr faina
 25 gr drojdie proaspata
 2 oua
 sare
 200 gr zahar
 1 linguriță(e) esenta de rom
 250 ml lapte

 Coaja rasa portocala si lamaie
 80 gr unt topit

Ornare
 miere
 nuca macinata

Pentru sirop
 300 ml apa
 130 gr zahar
 1 baton scortisoara
 Coaja de la o portocala
 1 lingură(i) esenta rom

 

 

Pasul 1 - Pregatirea drojdiei
 

Se pune pe foc o cratita si se adauga laptele la incalzit. Se da deoparte si intr-un bol se amesteca laptele cald cu drojdia, o lingura de faina, un praf de sare si o lingura de zahar. Se da deoparte timp de aproximativ 15 minute.


Pasul 2 - Pregatirea aluatului
 

Intr-un castron se cerne faina peste care se adauga drojdia, ouale, un praf de sare si unul de zahar si niste coaja rasa de citrice. Se amesteca toate ingredientele si apoi se framanta pana cand aluatul este omogenizat si nu se mai lipeste de maini.
Cand aluatul este gata, se acopera cu un prosop si se da deoparte la cald timp de aproximativ 30 minute-o ora, pentru ca aluatul sa creasca.


Pasul 3 - Pregatirea cuptorului
 

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


Pasul 4 - Modelarea aluatului
 

Aluatul se taie in bucati adecvate de lucru, din care se formeaza treptat mai multe bastoane ce urmeaza a fi modelate sub forma cifrei 8.


Pasul 5 - Pregatirea tavii
 

Pe fundul unei tavi se adauga hartie de copt sau se tapeteaza cu ulei si putina faina.


Pasul 6 - Coacerea “Sfintilor”
 

Aluatul modelat se trece in tava de copt, se ung cu galbenus de ou si se dau la copt pentru circa 30 minute.


Pasul 7 - Pregatirea siropului
 

Se pune o cratita pe foc in care se adauga coaja rasa de portocala si de lamaie, zahar, esenta de rom sau vanilie, scortisoata si/sau miere. Se fierbe pana aceasta se ingroasa usor. Optional, puteti omite acest pas si puteti folosi in schimb sirop de artar sau miere.


Pasul 8 - Insiroparea “Sfintilor”
 

Dupa ce mucenicii s-au copt, luati pe rand fiecare “Sfant” si adaugatii in sirop, pana acestea s-au patruns. Apoi punetii intr-o cratita si presarati nuca la fiecare strat. Serviti cand acestia s-au racit.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!