100 gr ciocolata neagra (70% cacao)
349 gr branza tofu silken, la temperatura camerei
2 lingură(i) sirop de artar
2 lingură(i) lichior amaretto
1 lingură(i) fulgi de migdale
un sfert de coaja de portocala, razuita fin
Pasul 1 - Topesti ciocolata la abur
Inainte de a incepe, trebuie sa pui deoparte un patrat de ciocolata pentru montarea bolurilor la final. Rupi restul de ciocolata si o topesti intr-un bol rezistent la temperatura inalta. Topirea ciocolatei se face deasupra unei oale cu apa fierbinte. Asigura-te ca vasul nu atinge apa. Amesteci din cand in cand in ciocolata, pana cand se topeste.
Pasul 2 - Prepari la blender pasta de tofu pentru Mousse de ciocolata si amaretto
Intre timp, amesteci tofu silken cu siropul de artar. Mixezi la blender, la viteza mare, pana cand obtii o pasta matasoasa.
Pasul 3 - Amesteci ciocolata cu pasta de tofu
Cu atentie, torni ciocolata topita in amestecul cu tofu, cu ajutorul unei spatule care iti permite sa cureti mai bine marginile vasului. Adaugi amaretto si amesteci din nou, pana cand compozitia este uniforma si neteda. Asezi in pahare pentru desert si dai la rece timp de cel putin o ora.
Pasul 4 - Prajesti fulgii de migdale
Chiar inainte de servire, prajesti putin fulgii de migdale intr-o tigaie uscata, timp de 2 - 3 minute, la foc mediu. Le lasi sa prinda o culoare usor aurie.
Pasul 5 - Servire Mousse de ciocolata si amaretto
Cand fulgii de migdale sunt gata, presari peste mousse-ul de ciocolata si amaretto, alaturi de coaja de portocala. La final, razui fin ciocolata neagra pe care ai pastrat-o la inceput.
Pofta buna!