Mere coapte cu scortisoara

Mere coapte cu scortisoara
Iata o reteta perfecta pentru vara sau toamna: mere coapte cu scortisoara. Este perfecta pentru mic dejun sau pentru o gustare dulce. Sunt usor de preparat si extrem de aromate, datorita scortisoarei.

 4 mere
 2 lingură(i) unt topit
 2 lingură(i) sirop artar
 ½ cana ovaz
 ¼ cana lapte
 1 linguriță(e) scortisoara
 1 cana nuci
 sirop de caramel sau alt sos pentru topping

 

 

Pasul 1 – Pregatiti cuptorul pentru mere coapte cu scortisoara
 

Preîncălziți cuptorul la 280 grade Celsius.


Pasul 2 – Pregatiti merele
 

Îndepărtați codita, taiati merele in doua si eliminati semintele. Pastrati o parte din miez pe care il tocati.


Pasul 3 – Formati umplutura pentru mere coapte cu scortisoara
 

Amestecati untul, siropul de arțar, ovăzul, merele rămase tocate, jumătate din cantitatea de nuci, scorțișoara și laptele de migdale într-un bol mic.


Pasul 4 – Umpleti merele
 

Umpleți fiecare măr umplutura obtinuta și asezati-le pe rand într-o cratita sau tava de copt la cuptor. Presarati deasupra nucile ramase.


Pasul 5 – Coaceti si serviti mere coapte cu scortisoara
 

Coaceți merele în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30-35 de minute, până când devin moi și nucile sunt prăjite. Lasati-le să se răcească aproximativ 5 minute înainte de servire.
Serviți exact asa sau cu înghețată.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!