Marmelada simpla

Marmelada simpla
Aceasta marmelada este ideala pentru a avea oricand la indemana, un dulce de casa. Metoda este simpla si puteti sa o faceti pentru cantitati mici (1 – 2 borcane).
 
TIMP DE PREGĂTIRE45 minute
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 45 minute

 

 

 1 mg portocale
 2 l apa
 1 ½ lamai, stoarse
 750 gr zahar brun
 750 gr zahar alb

 

 

Pasul 1 – Pregatiti portocalele
 

Taiati portocalele in doua si stoarceti sucul din ele. Indepartati samburii si pulpa alba, dar pastrati-le pentru pentru ca au pectina, ceea ce va va ajuta sa faceti marmelada.


Pasul 2 – Taiati carnea portocalelor
 

Taiati fin carnea ramasa si puneti-o intr-o cratita, cu apa si suc de lamaie.


Pasul 3 – Puneti marmelada la fiert
 

Puneti samburii, pulpa si pielita intr-un tifon si legati-le bine. Asezati-le apoi cu tot cu tifon in cratita si lasati sa fiarba, timp de o ora.


Pasul 4 – Adaugati zaharul
 

Amestecati zaharul si lasati sa fiarba pe foc inca 15 minute, pana cand se dizolva complet. Continuati sa amestecati pentru a evita ca zaharul sa se lipeasca si sa se arda.


Pasul 5 – Finalizati marmelada
 

Luati tigaia de pe foc si apoi acoperiti-o. Lasati-o asa peste noapte.


Pasul 6 – Puneti marmelada in borcane
 

Transferati marmelada in borcane sterilizate si sigilati-le.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!