TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL25 minute
PENTRU CIULAMAUA DE CIUPERCI
500 gr ciuperci
1 ceapa mare
3 catei usturoi
2 lingură(i) ulei
PENTRU SOSUL BECHAMEL
4 lingură(i) unt
350 ml lapte
2 lingură(i) linguri de faina
sare si piper
patrunjel tocat
Pasul 1 - Pregatirea legumelor
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ciupercile se curata de pielita, se spala si se taie feliute.
Pasul 2 - Pregatirea tocanitei
Se pune pe foc o cratita in care se adauga la calit ceapa si usturoiul. Dupa ce acestia isi schimba usor culoarea, se adauga si ciupercile care, de asemenea, vor ramane pe foc pana isi vor schimba culoarea.
Pasul 3 - Pregatirea sosului
Intr-o alta cratita se topeste un pic de unt sau se adauga putin ulei, se adauga faina si laptele, omogenizand continuu pana ce sosul capata consistenta. Se asezoneaza cu sare si piper si ulterior se adauga peste ciuperci.
Pasul 4 - Servire
Treceti pe o farfurie portia dorita si presarati putin patrunjel proaspat. Poate fi servita de asemenea cu mamaliguta rece sau calda.
Pofta buna!