Mancarica de ciuperci cu sos si usturoi

Mancarica de ciuperci cu sos si usturoi
Fie ca esti vegetarian, fie ca-ti plac ciupercile foarte mult sau ca esti in cautarea unui fel de mancare usor, dar rafinat in acelasi timp, mancarica de ciuperci cu sos si usturoi iti va incanta simturile. Este bogata in savoare, in vitamine si are o textura cremoasa de care te vei indragosti de la prima incercare. Iata cat de simplu e sa prepari cea mai fina si cea mai delicioasa mancarica de ciuperci pe care ai incercat-o vreodata.
 
TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL25 minute

 

 

PENTRU CIULAMAUA DE CIUPERCI
 500 gr ciuperci
 1 ceapa mare
 3 catei usturoi
 2 lingură(i) ulei

PENTRU SOSUL BECHAMEL
 4 lingură(i) unt
 350 ml lapte
 2 lingură(i) linguri de faina
 sare si piper
 patrunjel tocat

 

 

Pasul 1 - Pregatirea legumelor
 

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ciupercile se curata de pielita, se spala si se taie feliute.


Pasul 2 - Pregatirea tocanitei
 

Se pune pe foc o cratita in care se adauga la calit ceapa si usturoiul. Dupa ce acestia isi schimba usor culoarea, se adauga si ciupercile care, de asemenea, vor ramane pe foc pana isi vor schimba culoarea.


Pasul 3 - Pregatirea sosului
 

Intr-o alta cratita se topeste un pic de unt sau se adauga putin ulei, se adauga faina si laptele, omogenizand continuu pana ce sosul capata consistenta. Se asezoneaza cu sare si piper si ulterior se adauga peste ciuperci.


Pasul 4 - Servire
 

Treceti pe o farfurie portia dorita si presarati putin patrunjel proaspat. Poate fi servita de asemenea cu mamaliguta rece sau calda.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!