TIMP DE PREPARARE3 minute
TIMP TOTAL18 minute
2 cani malai
2 ½ cani apa
¾ linguriță(e) sare
1 linguriță(e) unt
1 cana salam taiat
Pasul 1 - Pregatirea ingredientelor si a ustensilelor pentru Mamaliga cu umplutura
Se ia o cratita sau un ceaun si se adauga pe foc, umplandu-se cu apa dupa preferinte. Pentru o mamaliga de dimensiune medie folositi relativ 4-5 cani de apa.
Pasul 2 - Pregatirea mamaligii
Adaugati un praf de sare in apa si lasati pe foc pana da in clocot. Apoi adaugati faina de porumb treptat, in ploaie, omogenizand incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Pentru a evita lipirea acesteia de spatula sau de peretii vasului, adaugati in compozitie si o lingurita de ulei. Asezonati cu sare dupa gust.
Pasul 3 - Pregatirea umpluturii pentru Mamaliga cu umplutura
Taiati cubulete mici de salam sau sunca si dati deoparte.
Pasul 4 - Prepararea mamaligii umplute
Dupa aproximativ 15 minute, dati mamaliga deoparte de pe foc si lasati-o la racit. Luati cu ajutorul unei linguri o cantitate adecvata de mamaliga, puneti sunca in mijloc si folosindu-va de maini dati forma unor bile.
Pasul 5 - Gatirea mamaligii umplute
Incingeti uleiul intr-o cratitacu peretii inalti. Adaugati pe rand cateva bile de mamaliga si prajitile pe-o parte si pe alta timp de aproximativ 2-3 minute.
Pasul 6 - Servire mamaliga
Scoateti bilele de mamaliga umpluta pe un servetel, pentru a se absorbi ulleiul in exces. Asezonati cu sos de rosii, legume proaspete sau branza si smantana.
Pofta buna!