Macaroons cu ananas si nuca de cocos

Macaroons cu ananas si nuca de cocos
Macaroons cu ananas si nuca de cocos sunt fursecuri umplute, usor de servit si foarte gustoase. Functioneaza perfect cu candy bar-urile, pentru ocazii speciale sau pur si simplu in weekend-urile cand vrei sa ataci o noua experienta culinara.
 
TIMP DE PREGĂTIRE 25 minute
TIMP DE PREPARARE 1 oră 5 minute
TIMP TOTAL 1 oră 30 minute

 

 

 150 gr nuca de cocos uscata
 75 gr fulgi de migdale (sau migdale macinate)
 125 gr zahar pudra
 2 albusuri de ou
 50 gr zahar tos
 putin colorant alimentar (optional)
Pentru umplutura
 125 gr zahar pudra
 10 gr smantana de cocos sau alta crema alba
 25 gr piure de ananas proaspat sau din conserva (dar uscat)

 

 

Pasul 1 - Pregatesti aluatul pentru Macaroons cu ananas si nuca de cocos
 

Intr-un robot de bucatarie, amesteci nuca de cocos, fulgii de migdale si zaharul tos, timp de circa 30 de secunde. Transferi apoi compozitia intr-un bol.
Intr-un alt bol curat si uscat, bati albusurile de ou. Adaugi apoi treptat zaharul, mixand dupa fiecare adaos de zahar. Adaugi colorantul alimentar (optional) si continui sa mixezi pana cand compozitia devine ferma si lucioasa.
Cu o lingura de metal, treci pe deasupra amestecului de migdale, folosind o miscare sub forma cifrei 8. Trebuie sa obtii o compozitie neteda si lucioasa.
Este esential sa nu omiti aceasta etapa de a lasa macaroons-urile sa se odihneasca.


Pasul 2 - Formezi 28 de jumatati de discuri
 

Pune compozitia intr-o punga cu duza de circa 1 cm si formeaza 28 de cerculete mici, pe doua tavi, tapetate cu hartie de copt. Trage cu fermitate de marginile hartiei de copt pentru a elimina orice bule de aer si lasa tava descoperita, timp de o ora, pentru ca macaroons-urile sa formeze o crusta. Intre timp, preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius.


Pasul 4 - Coci in cuptor si servesti Macaroons cu ananas si nuca de cocos
 

Coci macaroons, cate o tava pe rand, pe raftul din mijlocul cuptorului, timp de 12 minute sau pana cand compozitia se intareste. Lasa apoi la racit in tava timp de 10 minute, dupa care poti sa transferi macaroons pe un gratar.

Intr-un robot de bucatarie, combini alimentele pentru umplutura pana cand obtii un amestec pufos. Ungi un macaroon cu aceasta umplutura, dupa care ii lipsesti cealalta jumatate. Continui aceasta procedura pana cand finalizezi toate fursecurile.
Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!