Tunel umplut cu branza si visine

Iti este pofta de ceva dulce, dar nu ai la indemana prea multe ingrediente? Daca branza de vaci e de nelipsit din camara ta, unde se regasesc si cateva visine proaspete sau un compot, dar si cateva ingrediente simple, de baza, ce alcatuiesc recuzita unei gospodine in materie de deserturi, astazi te vom ajuta sa le combini intr-un desert simplu si savuros pe care-l poti folosi inclusiv la evenimente festive.
 

TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL45 minute

 

 

Aluat
 350 gr faina
 1 ou
 200 gr unt
 1 lingură(i) smantana
 3 lingură(i) cacao
 100 gr zahar
 1 linguriță(e) zahar vanilat

Umplutura
 5 kg branza de vaca
 200 gr zahar
 300 gr visine
 1 linguriță(e) coaja rasa de lamaie
 1 linguriță(e) zahar vanilat

 

 

Pasul 1 - Pregatirea aluatului
 

Intr-un bol incapator se amesteca faina cu cacaua, oul, untul, zaharul, smantana si praful de sare si se omogenizeaza/framanta pana se obtine un aluat usor moale. Se imparte aluatul in doua bucati aproximativ egale care se intind pe fundul si peretii tavilor dreptunghiulare de copt, lasand temporar marginile de aluat in exces sa “atarne”.


Pasul 2 - Preincalzirea cuptorului
 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.


Pasul 3 - Pregatirea umpluturii
 

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru umplutura - branza de vaci, zaharul, grisul, galbenusurile batute spuma, coaja de lamaie si galbenusurile. Se omogenizeaza si se adauga umplutura in fiecare tava, peste aluat. Ulterior se intind visinele fara samburi deasupra umpluturii si se impatureste “tunelul”.


Pasul 4 - Coacerea turnului
 

Prajitura se da la cuptor pentru 30 minute.


Pasul 5 - Servire
 

Se scot tavile si prajiturile din acestea pe un blat (fund) si se tapeteaza cu zahar pudra. Pentru si mai mult gust puteti folosi toping de fructe, ciocolata topita etc. dupa preferinte.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Gem de visine
Gem de visine
Iata o reteta de gem de visine traditionala, fara conservanti. Nu iti recomandam sa fierbi fructele prea mult pentru ca isi vor pierde din calitati. Gasesti mai jos toate instructiunile. TIMP DE...
Piept de pui umplut cu spanac
Piept de pui umplut cu spanac
Piept de pui umplut cu spanac este o reteta cu 3 ingrediente principale, foarte sanatoasa (are cam 400 calorii). O poti realiza in mai putin de 30 de minute, intr-o singura tigaie. Acest piept de pui...
Pandispan cu visine
Pandispan cu visine
E sezonul visinelor, asa ca nu trebuie sa ratezi ocazia de a prepara un pandispan pufos, plin cu fructe. Adorat de copii, un desert placut de toata lumea, pandispanul cu visine ramane una din cele...
Dulceata de visine
Dulceata de visine
Exista o multime de avantaje pentru care se merita sa pregatesti dulceturi in casa, iar aceasta Dulceata de visine este simplu de preparat, incat ar trebui sa o incerci. TIMP DE PREGĂTIRE 20...
Inghetata de visine
Inghetata de visine
Nicio vara nu este completa fara o portie zdravana de inghetata. De aceasta data reteta este cat se poate de simpla, fara oua, unt sau lapte. O poti pregati acasa, cu foarte putin efort. TIMP DE...