Trufe cu alune

Decoreaza aceste trufe cu alune de Craciun si ambaleaza-le intr-o cutie frumoasa pentru a le oferi cadou oaspetilor tai dupa cina festiva. Ii vei ului cu acest gust.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute
TIMP DE PREPARARE 5 minute
TIMP TOTAL 35 minute

 

 

 175 ml smantana dubla/ grasa
 200 gr ciocolata neagra taiata
 extract de vanilie sau alcool
 50 gr alune, maruntite fin
 sclipici comestibil si alte ornamente comestibile

 

 

Pasul 1 - Prepari compozitia pentru trufe cu alune
 

Intr-o cratita mica, incalzesti smantana. O dai apoi la o parte si o torni peste ciocolata maruntita. Amesteci pana cand obtii o pasta omogena. Adaugi alcoolul sau extractul de vanilie si alunele. Acoperi si pui la frigider timp de 30 de minute sau pana cand amestecul devine gros, dar nu foarte tare.


Pasul 2 - Modelezi Trufe cu alune
 

Cate putin, iei compozitie cu lingurita si rulezi pentru a obtine bile mici. Se formeaza usor in palma.


Pasul 3 - Decorezi trufele
 

Distribuie ornamentele pe care le folosesti in farfurii sau boluri diferite. Cand bilutele sunt gata, le treci prin decoratiunile comestibile.


Pasul 4 - Pastrare si servire Trufe cu alune
 

Cand toate bilele sunt gata, le pui din nou la frigider pentru a se intari. Se pot mentine la rece timp de o saptamana sau se pot congela fara decoratiuni si vor rezista pana la o luna.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Trufe cu alune
Trufe cu alune
Decoreaza aceste trufe cu alune de Craciun si ambaleaza-le intr-o cutie frumoasa pentru a le oferi cadou oaspetilor tai dupa cina festiva. Ii vei ului cu acest gust. TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute...
Trufe de casa pentru Craciun
Trufe de casa pentru Craciun
Impacheteaza aceste Trufe de casa pentru Craciun, daca doresti sa le faci cadou. Copiii le vor adora. Sunt usor de servit, dulci, energizante si foarte gustoase. Un desert pe care ar trebui sa-l...
Trufe delicioase de ciocolata
Trufe delicioase de ciocolata
Trufe delicioase de ciocolata. Nu exista om pe lumea asta care sa nu iubeasca ciocolata. Ciocolata aduce cu sine multa pasiune si multa savoare pe papilele gustative, dar si in sufletul celor care...