Daca sunteti in cautarea unui desert extraordinar, bogat in savoarea ciocolatei, insa fara coacere, tortul de biscuiti este o reinterpretare perfecta a favoritului salam de biscuiti. Este o alegere mult mai fina si potrivita zi de zi sau in momentele speciale, un desert crocant si dulce care va va cuceri papilele gustative. Iata cat de simplu e de pregatit.
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL50 minute
600 gr biscuiti
100 gr alune de padure
200 gr zahar
60 gr cacao amara
240 ml apa
150 gr unt
150 ml frisca
150 gr ciocolata neagra
Pasul 1 - Pregatirea blatului pentru Tort de biscuiti
Intr-un bol se pun biscuitii care se sfaramiteaza in bucati potrivite, nici foarte fin, nici foarte mari.
Pasul 2 - Pregatirea siropului de ciocolata
Intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel zaharul, cacaua si apa. Se transfera intr-o cratita si se pune la fiert pe foc mic, adaugand untul si omogenizand continuu, pana cand sosul capata textura. Se adauga peste biscuitii sfaramati si se amesteca bine pana cand siropul a intrepatruns intrega cantitate de biscuiti.
Intregul amestec se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se aplatizeaza cu ajutorul spatelui unei linguri, pana cand amestecul este asezat uniform. Se pune la frigider pentru aproximativ 30 minute.
Pasul 3 - Pregatirea glazurii pentru Tort de biscuiti
Intr-o craticioara se incalzeste smantana lichida. Aceasta se adauga intr-un bol in care se regasesc fulgii de ciocolata sau ciocolata sfaramata/rasa. Se amesteca pana cand ciocolata s-a topit si se toarna intregul amestec peste prajitura. Se da din nou la frigider pentru minim 3 ore.
Pasul 4 - Servire
Pentru decor si un plus de savoare puteti folosi biscuiti zdrobiti fin sau alune prajite si maruntite.
Pofta buna!
Comentarii