Tocanita de cartofi sau mancarica de cartofi, dupa cum mai este denumita in popor este una din cele mai simple retete pe care le poate pregati o gospodina. Are nevoie de putine ingrediente care se regasesc fara indoiala in gospodaria ta si este un preparat ideal pentru cina in familie. O puteti prepara ca atare sau fara carne, pentru zilele de post.
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL50 minute
2 pulpe si 1 piept de pui
600 gr cartofi
2 morcovi
1 ceapa
1 ardei
300 ml suc de rosii
1 frunza dafin
3 lingură(i) ulei
sare
piper
patrunjel/ marar
Pasul 1 - Pregatirea carnii
Carnea de pui se parleste si se spala. Apoi se pune la foc cu un praf de sare. Se spumuieste bine.
Pasul 2 - Pregatirea legumelor pentru Tocanita de cartofi
Cartofii se curata de coaja si se spala bine. Mai apoi se taie cubulete. Ceapa se curata si ea si se taie marunt, alaturi de ardei si morcov. Rosile se oparesc si li se indeparteaza pielita, urmand sa fie tocate si ele.
Pasul 3 - Pregatirea tocanitei
Se ia o tigaie si se adauga la foc mic, in care se pun circa doua linguri de ulei si ceapa tocata marunt. Se lasa la calit pana-si schimba usor culoarea si mai apoi se adauga ardeiul, rosiile si morcovul. Se asezoneaza cu sare si piper si o foaie-doua de dafin pentru gust. Se adauga carnea si se completeaza cu apa in care a fiert carnea de pui. Se lasa pe foc aproximativ 15-20 minute.
Pasul 4 - Servire Tocanita de cartofi
Dupa ce tocanita este gata se trece in farfurie portia dorita, se asezoneaza cu patrunjel proaspat tocat si se serveste, dupa plac, cu pepene murat, gogonele, gogosari sau castraveti in otet.
Pofta buna!
Comentarii