Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba

Inspirat din bucataria italiana, unul dintre cele mai iubite deserturi este fara indoiala tiramisu. Insa, de data aceasta v-am pregatit o reteta cu totul si cu totul diferita, aromata, parfumata si fara nicio indoiala, dulce si speciala, potrivita chiar si pentru ocazii speciale.
Pregatiti si voi aceasta prajitura si serviti-o cu toti cei dragi voua.
 

TIMP DE PREGĂTIRE35 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL1 oră 12 minute

 

 

 140 gr zahar
 4 oua
 500 gr mascarpone
 200 gr ciocolata alba
 200 gr frisca
 1 lamaie
 550 gr capsune
 250 gr piscoturi

 

 

Pasul 1 - Pregatirea siropului
 

Intr-un castron generos se adauga capsunile curatate, spalate si taiate in jumatati. Peste acestea se adauga zaharul si sucul de la o jumatate de lamaie.
Se lasa la “odihnit” timp de 30 minute pentru a se forma un sirop. Ulterior se fuleaza intregul amestec pana se obtine un sirop mai dens.


Pasul 2 - Pregatirea blatului pentru Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba
 

Se pregateste o tava cu pereti inalti in care se adauga piscoturile trecute individual prin siropul de capsuni. Acest pas se va realiza pana cand s-au distribuit piscoturile insiropate pe intreg fundul tavii.


Pasul 3 - Pregatirea cremei
 

Intr-un bol se omogenizeaza galbenusurile de ou, cu zaharul si branza mascarpone. Dupa ce ingredientele s-au intrepatruns incorporati si restul de capsune, ciocolata alba, cat si frisca batuta spuma.
Omogenizati din nou.


Pasul 4 - Asamblarea prajiturii Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba
 

Turnati aproximativ un sfert din crema obtinuta la pasul anterior peste blatul de piscoturi, pana cand acestea au fost acoperite. Repetati acesti pasi pana cand terminati intreaga cantitate de crema, obtinand aproximativ 4-5 straturi. Ultimul strat trebuie sa fie din crema, pe care sa-l ornati cu felii de capsune si ciocolata alba rasa.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Gogoasa tiramisu
Gogoasa tiramisu
Fanii de tiramisu au acum mai multe motive sa se bucure de savoarea lor preferata intr-un concept cu totul inedit, mult mai simplu de preparat si care se poate transforma cu cea mai mare usurinta...