Tarta cu morcovi si ciuperci

Tarta cu morcovi si ciuperci este o idee foarte buna de preparat sanatos sau pentru vegetarieni. Se gateste destul de usor.
 

TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE45 minute
TIMP TOTAL1 oră

 

 

 4 lingură(i) ulei de masline
 5 morcovi
 3 lingură(i) sirop de artar
 1 foaie aluat foietaj
 200 gr ciuperci champignon
 30 gr alune de padure prajite
 1 ceapa
 100 gr crema de branza
 sare si piper
 patrunjel

 

 

Pasul 1 – Pregateste cuptorul si tava pentru Tarta cu morcovi si ciuperci
 

Cuptorul trebuie preincalzit la 200 de grade. Asterne pe o tava de copt niste hartie de copt.


Pasul 2 – Pregateste morcovii
 

Morcovii se curata si se tale pe lungime, in 4. Se oparesc in apa fiarta timp de circa 4 minute. Apoi se scot, se intind pe o tava si se garnisesc cu sare si piper. Deasupra, toarna si doua linguri de ulei de masline si doua linguri de sirop de artar.


Pasul 3 – Coace morcovii in cuptor
 

Tava cu morcovi se pune la cuptor pentru circa 15 – 20 de minute. Dupa 10 minute, ar trebui sa-i intorci pentru a se gati uniform.


Pasul 4 – Coci aluatul pentru Tarta cu morcovi si ciuperci
 

Aluatul de tarta se intinde pe o tava acoperita cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coace in cuptor timp de 12 minute, impreuna cu morcovii.


Pasul 5 – Pregateste ceapa si ciupercile
 

Taie-le cat mai marunt. Ceapa se caleste cu doua linguri de ulei de masline. Adauga in tigaie ciupercile si prajeste-le pana cand apa se evapora. Da de o parte si lasa la racit.


Pasul 6 – Prepara pasta pentru Tarta cu morcovi si ciuperci
 

O cantitate de circa 1/ 3 din ciuperci se amesteca cu crema de branza, cu alunele, sarea si piperul. Foloseste un blender si mixeaza pana cand obtii o pasta. In aceasta pasta vei incorpora apoi restul ciupercilor.


Pasul 7 – Coacere finala si servire
 

Pasta de ciuperci se pune in aluat, iar morcovii se aseaza deasupra. Intinde deasupra restul de sirop de artar si da din nou tarta la cuptor pentru circa un sfert de ora. Cand se rumeneste, se scoate sise garniseste cu frunze de patrunjel.

Pofta buna de Tarta cu morcovi si ciuperci!

Comentarii

Articole similare

Tarta cu morcovi si ciuperci
Tarta cu morcovi si ciuperci
Tarta cu morcovi si ciuperci este o idee foarte buna de preparat sanatos sau pentru vegetarieni. Se gateste destul de usor. TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute TIMP DE PREPARARE 45 minute TIMP TOTAL 1...
Ciuperci cu branza si nuci
Ciuperci cu branza si nuci
Aceste ciuperci cu branza se pot gati la aragaz, cuptor sau la grill si au un ingredient surpriza: nucile. Sunt exceptionale cand vrei sa-ti impresionezi invitatii cu un platou frumos aranjat, pentru...
Tarta rapida cu cirese
Tarta rapida cu cirese
Vine vara, bine-mi pare! Parfumul cireselor ne umple de savoare. Nu degeaba se spune ca fructele de vara sunt cele mai gustoase, pentru ca ele ofera o aroma deosebita si deserturilor. Daca va era dor...
Tarta cu dovleac
Tarta cu dovleac
Cum ar fi toamna fara aroma parfumata de dovleac. Ti-am pregatit o super tarta cu dovleac pe care sa o pui pe masa pentru a celebra acest anotimp melancolic. Pentru aceasta reteta ai nevoie de o...
Tarta cu gutui
Tarta cu gutui
Printre cele mai de seama fructe ale toamnei se numara gutuile. Indiferent de modalitatea prin care alegi sa le consumi, atat crude, coape, uscate sau fierte, acestea sunt delicioase. Iar in...