Sunteti in cautarea unui desert deosebit? Nu aveti cum sa dati gres optand astazi pentru o tarta fina cu crema de cacao, ciocolata alba si zmeura. Este un desert fin si savuros care va va impresiona prin aromele placute care se imbina perfect unele cu celelalte.
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL1 oră 20 minute
250 gr faina
130 gr zahar
25 gr cacao
130 gr unt
1 ou
1 praf de sare
250 ml lapte
1 pastaie vanilie
2 galbenusuri
250 gr ciocolata alba
10 gr faina
10 gr amidon de porumbb
50 gr zahar
120 gr gem de zmeura
250 gr zmeura
Pasul 1 - Pregatirea blatului pentru Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura
Intr-un bol generos adaugati zaharul si untul si omogenizati ingredientele impreuna. Incorporati oul, praful de sare, faina si cacaua. Omogenizati pana obtineti un blat pe care sa-l framantati usor pana cand toate ingredientele se intrepatrund. Acoperiti bolul cu o folie alimentara si dati blatul la rece aproximativ 30 minute.
Pasul 2 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 3 - Pregatirea cremei
Pentru pregatirea cremei de patiserie este necesar sa adaugati galbenusurile intr-un bol, pe care sa le omogenizati cu zaharul, aptele cald amestecat cu vanilina, 10 g faina si amidonul de porumb. Transferati crema lichida intr-o cratita pe care o puneti la legat la foc mic. Incorporati ciocolata alba. Cand aceasta a prins textura si a inceput sa se ingroase, dati crema deoparte pana se racoreste complet.
Pasul 4 - Coacerea prajiturii
Peste blat adaugati dulceata de zmeura, crema de patiserie, nivelati fiecare strat si dati la cuptor pentru 40 minute.
Pasul 5 - Servire Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura
Cand prajitura s-a copt, decorati cu zmeura proaspata si ciocolata alba rasa.
Pofta buna!
Comentarii