Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura

Sunteti in cautarea unui desert deosebit? Nu aveti cum sa dati gres optand astazi pentru o tarta fina cu crema de cacao, ciocolata alba si zmeura. Este un desert fin si savuros care va va impresiona prin aromele placute care se imbina perfect unele cu celelalte.
 

TIMP DE PREGĂTIRE40 minute
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL1 oră 20 minute

 

 

 250 gr faina
 130 gr zahar
 25 gr cacao
 130 gr unt
 1 ou
 1 praf de sare
 250 ml lapte
 1 pastaie vanilie
 2 galbenusuri
 250 gr ciocolata alba
 10 gr faina
 10 gr amidon de porumbb
 50 gr zahar
 120 gr gem de zmeura
 250 gr zmeura

 

 

Pasul 1 - Pregatirea blatului pentru Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura
 

Intr-un bol generos adaugati zaharul si untul si omogenizati ingredientele impreuna. Incorporati oul, praful de sare, faina si cacaua. Omogenizati pana obtineti un blat pe care sa-l framantati usor pana cand toate ingredientele se intrepatrund. Acoperiti bolul cu o folie alimentara si dati blatul la rece aproximativ 30 minute.


Pasul 2 - Preincalzirea cuptorului
 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.


Pasul 3 - Pregatirea cremei
 

Pentru pregatirea cremei de patiserie este necesar sa adaugati galbenusurile intr-un bol, pe care sa le omogenizati cu zaharul, aptele cald amestecat cu vanilina, 10 g faina si amidonul de porumb. Transferati crema lichida intr-o cratita pe care o puneti la legat la foc mic. Incorporati ciocolata alba. Cand aceasta a prins textura si a inceput sa se ingroase, dati crema deoparte pana se racoreste complet.


Pasul 4 - Coacerea prajiturii

Peste blat adaugati dulceata de zmeura, crema de patiserie, nivelati fiecare strat si dati la cuptor pentru 40 minute.

Pasul 5 - Servire Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura
 

Cand prajitura s-a copt, decorati cu zmeura proaspata si ciocolata alba rasa.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Tarta cu morcovi si ciuperci
Tarta cu morcovi si ciuperci
Tarta cu morcovi si ciuperci este o idee foarte buna de preparat sanatos sau pentru vegetarieni. Se gateste destul de usor. TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute TIMP DE PREPARARE 45 minute TIMP TOTAL 1...
Dulceata de zmeura
Dulceata de zmeura
Aceasta dulceata de zmeura este regina gemurilor si dulceturilor rosii. Iata o reteta unica, ce face dulceata sa fie extra speciala. TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute TIMP DE PREPARARE 1 oră TIMP...
Tarta rapida cu cirese
Tarta rapida cu cirese
Vine vara, bine-mi pare! Parfumul cireselor ne umple de savoare. Nu degeaba se spune ca fructele de vara sunt cele mai gustoase, pentru ca ele ofera o aroma deosebita si deserturilor. Daca va era dor...
Tarta cu dovleac
Tarta cu dovleac
Cum ar fi toamna fara aroma parfumata de dovleac. Ti-am pregatit o super tarta cu dovleac pe care sa o pui pe masa pentru a celebra acest anotimp melancolic. Pentru aceasta reteta ai nevoie de o...
Tarta cu gutui
Tarta cu gutui
Printre cele mai de seama fructe ale toamnei se numara gutuile. Indiferent de modalitatea prin care alegi sa le consumi, atat crude, coape, uscate sau fierte, acestea sunt delicioase. Iar in...