O reteta simpla de spaghette cu carne de porc, pentru o cina fara prea multa bataie de cap. Delicioasa pentru intreaga familie si pentru prieteni.
TIMP DE PREPARARE 10 minute
TIMP TOTAL 25 minute
2 lingură(i) ulei de masline
500 gr carne de porc
400 gr spaghette
2 catei de usturoi
10 gr salvie taiata marunt
125 ml vin alb
1 dovlecel razuit
75 gr pasta de tomate
40 gr parmezan
Pasul 1 - Fierbi pastele
Fierbi apa cu sare intr-o oala. Incalzesti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu-inalt. Adaugi carnea de porc si amesteci cu o lingura de lemn, ca sa se rumeneasca.
Adaugi spaghettele in apa clocotita. Gatesti timp de 8 minute sau pana cand se simt al dente. Pastrezi 150 ml din apa in care ai fiert pastele, pentru prepararea sosului.
Pasul 2 - Gatesti carnea
Cand carnea de porc s-a gatit timp de circa 3 minute, adaugi usturoiul si salvia. Mai lasi inca un minut pe foc, dupa care adaugi vinul alb in tigaie. Continui sa gatesti timp de 2 minute sau pana cand vinul se evapora aproape complet.
Pasul 3 - Finalizezi sosul pentru Spaghette cu carne de porc
Adaugi dovlecelul in tigaie, amesteci si gatesti timp de 1 minut. Adaugi pasta de rosii si 100 ml din apa in care ai fiert pastele. Condimentezi si gatesti timp de 2 minute sau pana cand sosul devine matasos. Daca ti se pare ca este nevoie, mai adaugi putina apa in care ai fiert pastele.
Pasul 4 - Servire Spaghette cu carne de porc
Scurgi spaghettele, le adaugi in tigaie si torni uleiul de masline care ti-a ramas. Distribui spaghettele in farfurii, pui deasupra carnati si presari parmezan. La final, poti pune putin piper negru.
Pofta buna!
Comentarii