Aceasta reteta, Somon grill cu unt, usturoi si lamaie, este un fel de mancare simplu si sanatos. E usor de preparat si este inmiresmat cu o multime de arome care te vor cuceri. Cand ajungi seara acasa, e usor sa arunci cateva fileuri de somon in tigaia grill si sa obtii rapid un meniu delicios.
TIMP DE PREPARARE 10 minute
TIMP TOTAL 15 minute
1 lingură(i) usturoi pisat
½ lamaie pentru suc
1 lingură(i) rozmarin
1 linguriță(e) sare
½ linguriță(e) piper
unt
4 fileuri de somon
optional: asparagus la grill pentru servire
Pasul 1 - Pregatiti tigaia grill pentru Somon grill cu unt, usturoi si lamaie
Preincalziti tigaia grill si ungeti-o cu unt.
Pasul 2 - Preparati pasta de usturoi
Intr-un bol mic sau mojar, amestecati usturoiul, sucul de lamaie, rozmarinul, sarea si piperul. Zdrobiti usturoiul si rozmarinul in sucul de lamaie, pana cand obtineti o pasta.
Pasul 3 - Puneti pasta peste peste si dati la frigider
Intindeti pasta de usturoi pe fiecare bucata de somon. Folositi din abundenta, toata pasta. Puneti apoi somonul imbracat in pasta de usturoi, la frigider (timp de 20 de minute).
Pasul 4 - Gatiti somonul in tigaia grill
Luati somonul din frigider si pulverizati pe el spray cu unt (sau stropiti-l cu putin unt topit). Intoarceti-l pe partea cealalta si repetati procedura.
Puneti somonul in tigaia grill acoperita, timp de 4 - 5 minute, dupa care intoarceti bucatile de somon. Pulverizati sau stropiti din nou pestele cu unt. Acoperiti tigaia si lasati la gatit timp de 6 - 8 minute.
Pasul 5 - Servire Somon grill cu unt, usturoi si lamaie
Cand somonul este bine gatit, scoateti-l din tigaia grill si serviti cu diferite garnituri.
Pofta buna!
Comentarii