Salata de iarna cu mere si carne de porc

Aceasta salata gustoasa de iarna are un numar redus de calorii per portie. Pentru a o face mai consistenta, poti sa adaugi crutoane prajite, orez brun sau cartofi fierti.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 20 minute
TIMP DE PREPARARE 5 minute
TIMP TOTAL 25 minute

 

 

 300 gr muschi carne de porc
 2 lingură(i) ulei de masline
 200 gr fasole verde
 200 gr kale sau spanac
 1 linguriță(e) salvie tocata
 2 linguriță(e) otet de mere
 1 lingură(i) mustar Dijon
 100 gr varza rosie, taiata fin
 3 mere cu coaja, taiate sub forma de sticksuri/ betisoare

 

 

Pasul 1 - Pui apa la fiert si pregatesti carnea
 

Intr-o oala fierbi apa cu sare. Tai carnea, cat sa aiba 2 cm grosime, dupa care condimentezi bucatile obtinute.


Pasul 2 - Prajesti carnea de porc
 

Incalzesti o tigaie mare si pui in ea 1 lingurita de ulei. Prajesti carnea de porc timp de 3 -4 minute pe fiecare parte, pana cand se gateste. O scoti pe farfurie si o lasi sa se raceasca. Ia tigaia de pe foc.


Pasul 3 - Fierbi si scurgi legumele pentru Salata de iarna cu mere si carne de porc
 

Intre timp, pui fasolea verde in apa clocotita timp de 3 - 4 minute. Adaugi kale sau spanacul timp de 1 minut, dupa care le scurgi si racesti legumele sub jet de apa rece. Scurgi bine si lasi sa se usuce pe un prosop de hartie, de bucatarie.


Pasul 4 - Prepari dressingul pentru Salata de iarna cu mere si carne de porc
 

Pentru a prepara dressingul, adaugi salvia, otetul, mustarul si o lingurita de ulei in tigaia calda, unde au ramas sucurile de la carnea de porc. Amesteci si condimentezi.


Pasul 5 - Servire Salata de iarna cu mere si carne de porc
 

Intr-un vas mare pui varza, marul si legumele ramase. Tai carnea de porc in bucati groase si torni toate sucurile ramase in dressingul din vas, peste salata. Amesteci bine si adaugi carnea de porc pentru servire.


Trucuri/ alte variante Salata de iarna cu mere si carne de porc
 

Pentru varianta mai consistenta, adauga crutoane prajite, orez brun sau cartofi fierti.
Pentru varianta vegetariana, schimba carnea de porc cu alune si adauga quinoa fiarta.

Comentarii

Articole similare