Am încercat această Salată cu influențe de toamnă caldă, rece și reîncălzită. Toate variantele au fost PERFECTE. Ce a pornit ca o idee s-a transformat într-un experiment cu rezultat peste măsură de gustos. Cu siguranță, o rețeta de repetat.
- 450 gr paste (fundite sau altceva)
- 2 lingură(i) ulei de masline
- 2 cani verzisoare mici sau taiate
- 2 cani dovlecei cuburi
- ½ cani apa
- 1 linguriță(e) sare cu usturoi praf
- ½ cani alune
Pentru dressing
- 2 lingură(i) otet de mere
- 6 lingură(i) ulei de masline
- 2 lingură(i) sirop de artar
- 2 lingură(i) mustar dijon
- ¼ linguriță(e) scortisoara
Pasul 1 - Fierbi pastele
Pune pastele într-o oală mare de gătit și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Unele paste se fierb mai repede, altele durează mai mult, dar în general ar trebui să fie gata după 8 - 12 minute. Când pastele sunt gata, se scurg și se pun deoparte.
Pasul 2 - Prepari dressingul
În continuare, vei prepara dressingul pentru Salata cu influențe de toamnă. Pentru aceasta, trebuie doar să amesteci toate ingredientele pentru dressing. Când mixul este gata, se de puțin deoparte.
Pasul 3 - Călești varza și dovleacul
Într-o tigaie mai mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu și apoi adaugi verzisoarele mici de Brussels și cuburile de dovleac. Călești timp de 5 minute.
Pasul 4 - Fierbi varza și dovleacul
Adaugă apă, acoperă vasul și lasă să fiarbă circa 8 - 10 minute, amestecând din când în când. Atunci când legumele încep să se frăgezească, iar dovleacul poate fi ușor pătruns cu o furculiță, înseamnă că este timpul să iei oala de pe foc. Oprește aragazul.
Pasul 5 - Asamblare Salată cu influențe de toamnă
Într-un bol mai mare, pune pastele, nucile, legumele și dressingul. Amestecă pentru a uniformiza compoziția.
Pasul 6 - Servire Salată cu influențe de toamnă
Noi preferăm această Salată cu influențe de toamnă caldă, dar ea are un gust la fel de plăcut și atunci când este rece.
Poftă bună!
Comentarii