Doriti un desert gustos, cremos, ideal in orice moment al zilei? Nu veti fi dezamagiti de savoarea rulourilor de inspiratie italiana cu crema fina de branza si portocale confiate.
Va puteti folosi de aceasta reteta si pentru a va impresiona musafirii la ocazii speciale. Iata cat e de simplu de pregatit.
TIMP DE PREPARARE35 minute
TIMP TOTAL55 minute
800 gr branza ricotta
200 gr zahar pudra
250 gr faina
50 gr zahar
40 gr unt
3 gr sare fina
ulei pentru prajit
1 ou batut
portocale confiate
Pasul 1 - Pregatirea cremei pentru Rulouri siciliene cu portocale
Omogenizati branza cu zaharul pana cand se formeaza o crema. Lasati la odihnit, la rece, timp de 4 ore.
Pasul 2 - Pregatirea aluatului
Pentru a pregati blatul alcatuiti un amestec omogen format din faina, zahar si sare. Incorporati untul si lichiorul treptat, dupa care framantati aluatul si dati-l la racit pentru 3 ore.
Pasul 3 - Preincalzirea cuptorului pentru Rulouri siciliene cu portocale
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 4 - Pregatirea rulourilor
Scoateti aluatul de la rece si taiati-l in 4 bucati egale. Fiecare bucata se intinde pe blatul de lucru obtinand fasii dreptunghiulare din care sa scoateti din fiecare cate 2 cercuri cu diametru aproximativ de 10 cm.
Rulati rulourile pe o forma conica sau cilindrica, lipind marginile parte peste parte cu ajutorul unui deget imbibat in ou batut.
Intr-o cratita cu ulei incins adaugati rand pe rand formele imbracate in aluat pana cand acestea capata o culoare aurie. Scoteti-le, indepartati rulourile de pe forma si lasati-le la racit.
Pasul 5 - Servire
Umpleti fiecare rulou cu crema cu ajutorul unui posh, intr-o parte si in cealalta. Decorati cu o bucatica/fasie de portocala confiata si pudrati cu zahar pudra.
Pofta buna!
Comentarii