Rotițe rumenite de dovleac

Pentru Rotițe rumenite de dovleac am dorit o rețeta în care să putem folosi dovleac proaspăt. Pentru a obține rotițele, ai nevoie de o tigaie cu ulei încins și un bol mare. Toate ingredientele de amestecă în același bol în timp ce uleiul se încinge în tigaie.

TIMP DE PREGĂTIRE 5 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 20 minute

Pentru 9 portii

  •  2 cani dovleac razuit
  •  ⅓ cana parmezan razuit
  •  ½ linguriță(e) praf de usturoi
  •  1 ou
  •  1 ½ linguriță(e) praf de copt
  •  1 lingură(i) rozmarin uscat
  •  4 lingură(i) faina
  •  ½ lingură(i) sare si piper
  •  ulei pentru prajit

 

Pasul 1 - Încorporarea ingredientelor
 

Într-un bol mai mare, pune pe rând dovleacul, parmezanul, praful de usturoi, oul și rozmarinul. Amestecă apoi toate ingredientele până când se întrepătrund bine. Adaugă făină, sarea, piperul și praful de copt. Din nou, amestecă în bol pentru a le încorpora și pe acestea.


Pasul 2 - Coacere Rotițe rumenite de dovleac
 

Într-o tigaie medie sau mare, toarnă ulei și lasă-l să se încingă. Ia circa două linguri din compoziția de dovleac, aseaz-o în tigaie și aplatizează puțin cu mâna ca și cum ai vrea să faci o turtită mică (mare atenție, să nu te frigi).
Gătește rondelele până când se rumenesc bine pe ambele părți (3 - 4 minute pe fiecare parte).


Pasul 3 - Servire Rotițe rumenite de dovleac
 

Rotițele obținute se pot servi calde, dar merg la fel de bine și când sunt reci. Asta este tot. Aceste Rotițe rumenite de dovleac sunt ușor de consumat, simplu de preparat și extrem de bune. Combinația dintre parmezan și dovleac este una cu adevărat câștigătoare.

 

 

În prepararea rețetei tale poți folosi unul din produsele de mai jos.

Comentarii

Articole similare

Rotițe rumenite de dovleac
Rotițe rumenite de dovleac
Pentru Rotițe rumenite de dovleac am dorit o rețeta în care să putem folosi dovleac proaspăt. Pentru a obține rotițele, ai nevoie de o tigaie cu ulei încins și un bol mare. Toate ingredientele de...
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac este un fel de mâncare latino-american, preparat din aluat copt sau prăjit, cu umplutură dulce sau sărată. Pe undeva aduc a colțunași românești. Empanadas cu dovleac sunt rețeta...
Pâine cu dovleac
Pâine cu dovleac
Dragi iubitori de preparate din dovleac, vă înțelegem și vă împărtășim pasiunea pentru aroma îmbietoare a dovleacului copt care inundă casa de fiecare dată. Iar despre gust... pfff... în afara...
Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac este un preparat simplu si rapid, vegan, bogat in vitamine. Reteta rafinata este un deliciu in zilele de toamna si nu numai, fiind un adevarat cocktail de sanatate. TIMP DE...
Briose cu dovleac
Briose cu dovleac
Cand ti-e pofta de ceva bun, poate castiga o reteta simpla si rapida pe care o poti prepara cu ingrediente pe care le ai la indemana. Iar daca este toamna, atunci cu siguranta ti-ar placea ca aroma...