Pentru Rotițe rumenite de dovleac am dorit o rețeta în care să putem folosi dovleac proaspăt. Pentru a obține rotițele, ai nevoie de o tigaie cu ulei încins și un bol mare. Toate ingredientele de amestecă în același bol în timp ce uleiul se încinge în tigaie.
TIMP DE PREGĂTIRE 5 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 20 minute
Pentru 9 portii
- 2 cani dovleac razuit
- ⅓ cana parmezan razuit
- ½ linguriță(e) praf de usturoi
- 1 ou
- 1 ½ linguriță(e) praf de copt
- 1 lingură(i) rozmarin uscat
- 4 lingură(i) faina
- ½ lingură(i) sare si piper
- ulei pentru prajit
Pasul 1 - Încorporarea ingredientelor
Într-un bol mai mare, pune pe rând dovleacul, parmezanul, praful de usturoi, oul și rozmarinul. Amestecă apoi toate ingredientele până când se întrepătrund bine. Adaugă făină, sarea, piperul și praful de copt. Din nou, amestecă în bol pentru a le încorpora și pe acestea.
Pasul 2 - Coacere Rotițe rumenite de dovleac
Într-o tigaie medie sau mare, toarnă ulei și lasă-l să se încingă. Ia circa două linguri din compoziția de dovleac, aseaz-o în tigaie și aplatizează puțin cu mâna ca și cum ai vrea să faci o turtită mică (mare atenție, să nu te frigi).
Gătește rondelele până când se rumenesc bine pe ambele părți (3 - 4 minute pe fiecare parte).
Pasul 3 - Servire Rotițe rumenite de dovleac
Rotițele obținute se pot servi calde, dar merg la fel de bine și când sunt reci. Asta este tot. Aceste Rotițe rumenite de dovleac sunt ușor de consumat, simplu de preparat și extrem de bune. Combinația dintre parmezan și dovleac este una cu adevărat câștigătoare.
Comentarii