Drobul este un preparat traditional care accesorizeaza in general masa de Paste, dar in aceasta varianta este gandit special pentru Craciun. E usor sa prepari drob din carne de porc, asa ca merita sa incerci aceasta reteta anul acesta.
TIMP DE PREPARARE 1 oră 30 minute
TIMP TOTAL 2 ore
700 gr ficat de porc
700 gr pulpa de porc
2 l apa
6 oua crude
sare
doua legaturi patrunjel
doua legaturi de leustean
4 legaturi ceapa verde
4 legaturi usturoi verde
boia de ardei
cimbu uscat
6 oua fierte tari
Pasul 1 - Fierbi carnea pentru Reteta drob din carne de porc
Pui pe foc o oala cu 2 litri de apa. Adaugi carnea si o lingurita de sare. Lasi apoi sa fiarba carnea pana cand devine frageda.
Intre timp, incalzesti cuptorul.
Pasul 2 - Prepari amestecul pentru drob
Cand carnea este gatita, opresti focul, o scoti din oala si o lasi la racit, astfel incat sa o poti taia in bucati mai mici.
Carnea astfel taiata, impreuna cu verdeturile (patrunjel si leustean, ceapa si usturoi) se toaca la masina sau la robotul de bucatarie.
Compozitiei obtinute i se adauga apoi ouale crude, boia de ardei, sare, piper si cimbru uscat. Toate acestea se amesteca bine intr-un bol suficient de mare.
Pasul 3 - Montezi tavile pentru Reteta drob din carne de porc
Ungi doua tavi de cozonac de dimensiune medi. Adaugi in fiecare cate un strat din compozitia cu carne, dupa care asezi 3 oua intregi, fierte, curatate de coaja. Deasupra, asezi inca un strat de carne cu condimente.
Pasul 4 - Dai la cuptor drobul
Introduci tavile cu drob in cuptor si lasi sa se gateasca foarte bine carnea.
Pasul 5 - Servire Reteta drob din carne de porc
Cand drobul este bine copt, tavile se scot din cuptor. Drobul se aseaza pe un gratar pentru a se racori. Se serveste rece si se poate pastra la frigider mai multe zile. Cand se incheaga, poate fi taiat cu usurinta in felii.
Pofta buna!
Comentarii